2021 | Dag 9. De Vesterålen

Zondag 29 augustus 2021

Omdat we op een camping staan, alhoewel camping gewoon een mooie camperplaats aan een fjord met faciliteiten, vertrekken we na de vaste ochtendrituelen plus, richting de Vesterålen. Plus in deze is dus met chemisch toilet legen, grijs water lozen en vers water innemen. Al met al is het rond 09:00 uur als we Evenes Camping verlaten

Het duurt niet lang voordat we de eerste brug de Tjeldsundbrua richting de Vesterålen zien bij Steinland. We willen richting Andenes voor een whale watching tour en worden langs de oostkant van Andøyo gestuurd. Het is een lange weg redelijk langs de kust maar de uitzichten zijn niet bijzonder.

Eerlijk is eerlijk we hadden meer van de Vesterålen verwacht. Als we dan in Andenes ook nog eens te horen krijgen dat de whale tours voor vandaag volzet zijn, en dat door het slechte weer pas donderdag weer uitgevaren word is de teleurstelling compleet.

Om van onze teleurstelling wat te bekomen besluiten we te gaan lunchen bij Orion in Andenes. Een lekkere pint ( bijna 10 euro ☺️) en een walvis steak later besluiten we verder te rijden langs de westkant van Andøya. Deze kant blijkt echter veel mooier dan de andere kant.

We zijn nog maar in Bleik of we vinden via Park4Night een prima plek aan de Noorse zee met een fantastisch uitzicht. Als we geïnstalleerd staan maken we een wandeling in de omgeving, het natuurgebied Bleikmorenen.  We besluiten de dag met een soepje en een spelletje yahtzee in de mobilhome. Gelukkig nog een prima afsluiting van een regenachtige dag.