2021 | Dag 12. Mo I Rana

Woensdag 1 september 2021.

Robert is al voor zes uur wakker. Eenmaal uit bed zet hij de kachel aan, laat Stella uit en zet alvast koffie. Als de wekker gaat is alles al klaar en het is dus ook geen moeite om om half 7 te vertrekken. Het is een rit van zo’n twee uur voordat we parkeren bij de boot in Lødingen voor de overtocht naar Bognes.

Het duurt nog ruime een half uur eer we aan boord mogen maar eenmaal ingescheept varen we snel weg. De overtocht duurt niet meer dan een uurtje en we mogen vrij snel de boot af. We pakken de E6 richting zuiden. Na een paar kilometer stoppen we bij het eerste benzinestation om te tanken en de hondjes uit te laten. Daarna gaan we op weg naar de poolcirkel.

Lang de Storelva stoppen we op een parking (gevonden via Park4Night) om te lunchen. Niet veel later als we Fauske binnen rijden word er voor het eerst dit verlof LPG getankt. Voor ons is dat zo’n 15 liter à 10 eurocent de liter. Net buiten het centrum word er nog gestopt voor een foto moment en dat is het gas erop richting zuiden.

Vlak voor de poolcirkel zien we op verschillende plekken leuke houten hangbruggen over de Luonosjåhkå rivier. Reden genoeg voor een stop om onze eerste groepsfoto van de vakantie te maken. Dan is het echt tijd voor de Artic Circel.

Uiteraard stoppen we daar, we bezoeken de shop en wandelen wat rond, uiteraard worden de foto’s niet vergeten. Als we zijn uitgeschopt gaan we verder richting Mo I Rana. We vinden een overnachtingsplek bij de plaatselijke camping. Hier heeft Robert zo’n 31 jaar geleden nog 10 weken mogen verblijven in de winter met het Korps Mariniers.

Omdat vandaag ook  Johan en Gwennie 32 jaar getrouwd zijn vieren we onze aankomst en natuurlijk ook hun trouw datum met cava. Na dit heerlijke aperitiefje word er nog gegeten en dan is het al weer tijd voor ieder om naar zijn eigen camper te gaan.