2021 | Dag 13. Trondheim

Donderdag 2 September 2021.

Het heeft de hele nacht geregend, en zo het er naar uitziet zal het ook niet snel stoppen. We besluiten dus snel wat te ontbijten, het chemisch toilet en grijs water te legen, schoon water innemen en dan te vertrekken. Uiteraard na eerst nog even goed gedoucht te hebben op Mo I Rana camping.

Eerste doel vandaag is Drevjamoen, de plek waar Robert nog zijn koud weer training heeft gedaan bij het Korps Mariniers. Helaas blijkt dat nu een kazerne en kunnen we er niet bij. Omdat het toch nog steeds regent rijden we dan maar verder.

Als we aankomen bij Laksforsen is het gelukkig wat minder hard gaan regenen en kunnen we toch wat genieten van de waterval. Ook hier is verder alles al gesloten waardoor we besluiten maar verder te rijden. 

Omdat het onderweg blijft regenen en waaien maken we flink wat kilometers, buiten een tankbeurt en een lunch rijden we in een stuk door richting Trondheim. Onderweg zien we nog wel twee elanden wat kraanvogels en wat reeën. 

Alhoewel we veel in de camper zitten is het toch genieten van de mooie route tussen de bergen en langs de meren en rivieren. De ene na de andere waterval. Het is al 18:00 uur geweest als we net na Trondheim een berg oprijden en parkeren bij Fjellseter Kapell onze plek voor vannacht.

Vanaf de parking hebben we een mooi zicht over Trondheim. Terwijl de dames koken spelen de mannen wat met de hondjes, die hebben dat wel nodig na zo’n lange dag in de camper.