2021 | Dag 14. Atlanterhavsveien

Vrijdag 3 September 2021

Als we wakker worden is het gelukkig weer eens droog. Een hele verademing na die dagen regen. We zijn al vroeg klaar want we gaan vandaag richting de Atlantic Road. Iets wat voor ons hoog op het verlanglijstje staat.

We vertrekken terug door Trondheim over de E6 maar eenmaal buiten de stad verlaten we die al snel.het landschap veranderd al zichtbaar. De echte ruige bergen blijven wel maar we zien nu ook meer landbouw. Maar het blijft mooi.

Rond de middag als we de pont bij Tømmervåg hebben gehad komen we aan bij de Atlantic Road. Het is ruim acht kilometer genieten. Het is prachtig maar, zo is van iedereen de conclusie achteraf, we hadden er misschien wel meer van voorgesteld.

Maar toch het is een ervaring die niemand had willen missen. Uniek eigenlijk wel. Na twee stops waarbij we ook lunchen op een CP rijden we verder richting Åndalsnes. De route gaat verder langs de fjorden waardoor het genieten blijft. Nog een pont van Sølsnes naar Åfarnes en we rijden richting Åndalsnes waar we de Rampestreken willen bezoeken.

Eenmaal ter plaatse parkeren we op de CP bij de haven. Deze schijnt volgens Campercontact weer open te zijn omdat de kabelbaan sinds afgelopen juni in gebruik is genomen. Omdat het al laat is besluiten we met de kabelbaan naar boven te gaan. Niet goedkoop 450 NOK per persoon en 75 NOK voor de hond, maar die mag gelukkig wel mee. Omgerekend voor ons dus ongeveer 97,5€.

Boven zijn we dat alweer vergeten, net uitzicht is prachtig. De ene kant over het fjord de andere kant het dal in richting Rampestreken. We wandelen wat rond en genieten in het zonnetje. Na een uur, alles is boven al dicht, gaan we terug naar beneden. In de plaatselijke Pizzeria Mama Rosa eten we iets en gaan dan terug naar de mobilhome.