2021 | Dag 15. Geiranger

Zaterdag 4 september 2021

Het is onaangenaam wakker worden deze ochtend, de huishoud accu is helemaal leeg. Vreemd want net voor het verlof hebben we nog zonnepanelen en een nieuwe lithium accu laten plaatsen bij Ziz0 Campertechniek. Tot vandaag hebben we hem nog niet lager gezien dan zo’n 50%.

Dat wordt dus geen Nespresso koffie vanochtend. Gelukkig voor ons geen issue want we kunnen ook gewoon filter koffie zetten zoals we gewend waren voor de zonnepanelen met omvormer. Gelukkig schijnt de zon en zien we gelijk al “charging” staan op de app van de accu. Als snel kunnen we de verwarming al weer opzetten en zien we de dat de accu weer geladen wordt. 

Na de koffie en het ontbijten gaan op pad richting de Trollstigen, een slingerwegen door de bergen met adembenemende uitzichten en schitterende watervallen. In Åndalsnes stoppen we eerst nog om te tanken en boodschappen te doen, daarna zijn we weg.

Het is maar een paar kilometer als we het trollenpad oprijden. Van de eerste tot de laatste meter is het ongelofelijk mooi. Boven parkeren we de mobilhomes en gaan naar het uitzichtpunt. Wat een schoonheid!! Dit is echt een genot om te zien, het is nog niet te druk maar als we weer vertrekken staat de parking toch al behoorlijk vol.

Daarna vervolgen we onze route richting Geiranger, ook zo’n toeristische trekpleister. Onderweg is het genieten, de natuur de watervallen, schapen en koeien op de weg, we krijgen het allemaal. Zelf een filmset komen we tegen.

Na de pont van Linge naar Eidsdal rijden we een stukje verkeerd maar ook dat is geen straf . We draaien snel en rijden dan naar Ørnesvingen. Daar is het uitzichtpunt over de bekende Geirangerfjord. Ook hier is het weer smullen geblazen. 

In de verte zien we Geiranager al liggen aan het eind van de fjord. We dalen de haarspeldbochten naar beneden af en parkeren op Camping Geiranger. Vandaag word er niet meer verder gereden.

We genieten in het zonnetje van de fjord, we wandelen een stukje omhoog en zien, en horen, een groot cruiseschip aanmeren vlak voor de camping. Het was weer een topdag. En o ja, de accu is weer vol. We denken dat we de koelkast op accu hebben laten staan dus even in de gaten houden de komende tijd.