2021 | Dag 2. Naar Zweden

Zondag 22 augustus 2021.

We zijn al vroeg wakker. Het is rond half 8 als de eersten er al uit zijn. Al snel is iedereen wakker en genieten we van het uitzicht over de Oostzee met een lekkere bak koffie. Niet veel later komt het ontbijt op tafel en genieten we van deze heerlijke eerste plek. Na het ontbijt wordt alles opgeruimd en maken we ons klaar voor vertrek richting Zweden.

Het is iets over negen uur geweest als we op pad gaan. Binnen een half uurtje zitten we weer op de snelweg richting Kolding, een half uur later passeren we de eerste brug over de kleine Belt. Gevolg door een uur later de Grote Belt.

De Storebaelt brug is toch wel heel indrukwekkend. Eenmaal erover duurt het niet al te lang voordat we in de buurt komen van Kopenhagen. Even snel nog een keer diesel bijvullen en dan over de Oresundbrug naar Zweden.

Ook bij de grens in Zweden mogen we gewoon door rijden. Geen paspoort of COVID 19 controle, helemaal niets. Net over de brug draaien we terug naar het Utsiktplatsen Øresundbron. Daar genieten we van onze lunch met een schitterend uitzicht over de brug.

Na de lunch trekken we verder. Er zijn er die zoveel water drinken dat het tijd is om het chemisch toilet te legen. We vinden een serviceplaats bij Våxtorp en zetten onze reis dan door naar Tönnersjo. Een eerste CP aan een meer is al bezet maar bij het Iglasjön meer is op de camperplaats nog plaats genoeg. Sterker nog we staan met zijn drieën alleen.

Installeren is zo gebeurt. Behalve Tom & Robert vertrekt iedereen voor een wandeling rond het meer. Buiten drie locals die komen BBQ ’n met verschrikkelijke muziek staan we de hele avond alleen.

Na het eten, zodra de locals weg zijn nemen we plaats bij de vuurplaats aan het meer. We maken een kampvuur en genieten van de rust.  Het duurt tot nadat de dames naar bed zijn voordat de maan opkomt.