2021 | Dag 1. We zijn Vertrokken

Zaterdag 21 augustus 2021.

Vanochtend om 09:00 uur hadden we afgesproken bij Tom en Veerle. Zoals verwacht zijn we allemaal op tijd en het duurt dan ook niet lang voordat we kunnen vertrekken.

Onder een stralende zon gaan op pad via Eindhoven, Arnhem richting Apeldoorn. Dan verder langs Deventer naar Enschede waar we de grens met Duitsland oversteken. Rond half twaalf verlaten we de snelweg op zoek naar een plek om te lunchen.

Bij het plaatsje Schüttorf op een parking bij de Quendorfer see parkeren we de mobilhomes en genieten van onze lunch onder een zonnetje. Na de lunch vertrekken we verder richting Bremen. Google maps stuurt ons eerst zo’n 75 km langs een B weg, maar gelukkig voor ons zetten we de reis dan verder via de snelweg.

Buiten nog een file bij de Elbe tunnel in Hamburg en tanken vlak voor de grens in Flensburg voorloopt de reis voorspoedig. Het is al tegen kwart voor zeven als we parkeren op de gratis parking bij Hejsagen Strandby. Een mooie plek pak aan het strand.

We zetten de mobilhomes mooi in een U vorm neer waardoor we een mooi binnenpleintje hebben. Al snel worden de tafels en stoelen buiten gezet. De luifel uitgeschoven en het eten opgediend. Na het eten en de afwas worden de hondjes nog even uitgelaten en dan drinken we gezellig nog wat voor de camper. Niet veel later gaan we moe maar voldaan naar bed.