2021 | Dag 3. De sluizen van Trollhättan

Maandag 23 augustus 2021

Het is pas iets na zeven uur als Robert al met Stella plaats neemt aan de vuurplaats. De damp hangt nog boven het water en het uitzicht is prachtig.

Niet veel later komt ook Gwennie met Tygo erbij en het duurt nog even voor de rest volgt. Na het vaste ochtend ritueel vertrekken we iets na 09:00 richting Trollhättan. Uiteraard nemen we de alternatieve route want snelweg hebben we de laatste twee dagen genoeg gezien.

Onderweg bij Borås stoppen we nog even om wat brood te kopen en tegen twee uur parkeren we op de camperplaats Vassliden 3 bij de sluizen van Trollhättan. We lunchen en gaan dan eens kijken bij de sluizen. Zowel de oude als de nieuwe zijn meer dan de moeite waard. Op zoek naar de douches die er volgens de beschrijving zou moeten zijn nemen we plaats op een terras. Een eerste Zweeds biertje word gedronken.

Als we langs de nieuwe sluis wandelen zien we die in werking, eerst een zeilboot maar ook een redelijk vrachtschip wat er maar net in past. Het is mooi om te zien hoe snel het water in de sluizen stijgt en de bemanning aan de touwen steeds moeten werken.

Helaas zien we nergens de mogelijkheid om te douchen en omdat Gwennie haar haren moet wassen besluiten we door te rijden richting Dalbergså waar we op Dalbergså Camping & Gästhamn overnachten aan het Vänern meer. 

Eenmaal op de camping wordt er eerst gegeten en daarna gedouched. We drinken nog iets en gaan dan slapen.