2021 | Dag 4. De eerste Elanden

Dinsdag 24 augustus 2021

We zijn alweer vroeg uit de veren. Deze ochtend staan spek met eieren op het menu. Zoals bijna elke vakantie word dit vakkundig gemaakt door Tom. Het is nog steeds schitterend weer dus de tafel word weer buiten gedekt. Onder een zonnetje word heerlijk ontbeten.

Na het ontbijt en de bijbehorende afwas is het al tijd voor Robert en Jeannette om de live stream van de uitvaart van Marc van Diepenbeek te volgen. De rest met uitzondering van Gwennie vertrekt met de hondjes voor een wandeling naar het Vänernmeer.

Rond 13:00 uur als de uitvaart is gedaan lunchen we nog eerst en dan is het tijd om op te ruimen. De wc’s worden geleegd het grijs water afgevoerd. Gelijk daarna zetten we koers richting Camp Grinsby. Eigenlijk tegen beter weten want online hebben we al gezien dat het helemaal volzet zou zijn.

Aangekomen bij de Staf Coppens krijgen we inderdaad de bevestiging dat er geen plaats meer is. Jammer maar we hebben het toch geprobeerd. Toch nog even wat foto’s maken en dan verder richting het noorden. De eerste plek waar we stoppen bij CP Bjälverud aan een meer is helaas ook al bezet. 

Een paar kilometer boven Torsby vinden we nog wel plek op een parking met uitzicht over een meer. Rastplats Hänsjön is niet de meest ideale plek maar voor een nacht voldoet het prima. Het regent een beetje en hier kun je nog wel op van die banken zitten onder een afdak.

Omdat het al wat later is word er gelijk begonnen met koken.Dit wordt al snel onderbroken om we langs het meer een eland zien. Snel alle camera’s in de aanslag en we zien al snel een tweede eland erbij komen. Dit is toch wel een grote verrassing die we niet hadden zien aankomen.

Als het eten binnen is alles is opgeruimd genieten we nog wat na met een drankje.