2021 | Dag 5. Nils Olsson Dalahästar

Woensdag 25 augustus 2021.

Deze ochtend worden we helaas niet opgeschrikt door de eland. Wel schijnt het zonnetje weer en kunnen we dus heerlijk buiten ontbijten. Het is nog maar net 08:00 geweest als we al achter het stuur zitten onderweg naar Nusnäs.

Eenmaal aangekomen in het dorpje wat bekend staat om de Nils Olsson Dalahastar fabriek waar men de bekende Zweedse Dalana paardjes maakt. Vorig jaar zijn we hier ook al geweest echter was de fabriek toen geloten. We parkeren op de bijliggende CP en bezoeken de fabriek en uiteraard ook de souvenirs winkels. Met verschillende mokken, stickers en paardjes gaan we terug naar de mobilhome.

Helaas is het weer niet het beste wat we tot nu toe hebben gehad, we besluiten dan ook maar om flink wat kilometers te maken vandaag. Doel is om in de buurt van het begin van de Wildernesroute te komen welke start in Strömsund.

Uiteraard moet er ook nog geluncht worden en hiervoor stoppen we op een in de buurt van Hamra bij camperplaats Hemsjön. Door de wind en de regen besluiten we om maar in zijn eigen camper wat te eten. Niet veel later als we weer vetrekken zien we dat er nog een Nederlandse camper bij is komen staan. 

Robert & Jeannette herkennen de camper en als snel blijkt dat het de wagen van Kaleidoscoop is die zij volgen op Youtube. Ze maken even een praatje en gaan dan verder op weg richting noorden.

Vlak voor Östersund word er nog even getankt en niet veel later rijden we een eerste camperplek op bij Högfors. Omdat het regent er geen hutje is waar we kunnen zitten besluiten we verder te gaan. Als we dan weer op de E45 zitten horen Robert en Jeannette een harde klap. Een steen op de voorruit met als gevolg een barst.

Niet veel verder vinden we in de buurt van Solberg alsnog een CP langs een riviertje waar we ons installeren. Het is ondertussen droog geworden dus wandelen we wat met de hondjes, eten en drinken wat en dan is de dag al weer voorbij.