2021 | Duinkerke met 6Only

We gaan nog eens met 6Only op pad. Het is al geruime tijd geleden afgesproken en nu is het bijna zover. We vertrekken richting Duinkerke. Op de heenweg willen we in de buurt van Westvleteren stoppen, en ook La Coupole staat op de planning. Maar zoals altijd als we onderweg gaan, alles mag niks moet, we zullen wel zien waar we uitkomen.

Donderdag 05 Augustus 2021.

Het is al tegen kwart over vijf als we samenkomen bij Tom en Veerle. Zowel Johan en Gwennie met hun Hymer Car als ook wij, Robert en Jeannette. De spullen worden snel ingeladen en dan kunnen we vertrekken. Op naar de westhoek.

De eerste kilometers gaan snel voorbij, alleen bij Antwerpen is het traditioneel even aanschuiven. Vlak voor Gent stoppen we even bij naftstation Kalder om iets te eten. Helaas voor ons is de lunchgarden gesloten en moeten we het met een broodje en een snack doen. Daarna snel weer verder.

Rond kwart voor 9 komen we aan bij CP Sixtusbos in Vleteren. We melden ons en mogen een plekje zoeken op het grind. Als we parkeren komt er al snel iemand uit een bus camper gelopen om even te melden dat we niet naast hun mogen staan. Ze moeten de plek vrijhouden voor vrienden. Toch maar even vriendelijk verteld dat er geen gereserveerde plekken zijn maar dat we toch van plan waren om op een andere plak te aan staan.

Helaas werkt het weer niet echt mee en nemen we ’s avonds plaats in de mobilhome van Johan en Gwennie om daar gezellig wat te buurten en te drinken. Het is alweer middernacht geweest als we teruggaan naar ons eigen huisje op wielen.

Vrijdag 6 augustus 2021.

Het is net acht uur geweest, als we opstaan. We hebben broodjes besteld dus die eerst maar eens gaan halen met Stella. Na een heerlijk ontbijt vertrekken we bij Sixtusbos. Helaas is het café In de Vrede bij Westvleteren op vrijdag gesloten dus besluiten we richting Sint Bernardus te gaan in Watou.

Eenmaal aangekomen in Watou bij de brouwerij horen we dat het café Bar Bernard ook gesloten is. Wel kunnen we de shop bezoeken en uiteraard gaan we daar niet weg zonder een aantal biertjes, kaas en paté gekocht te hebben.

Dan maar door naar La Coupole. Hiervoor moeten we wel de grens over maar dat gebeurt zonder dat we er erg in hebben. Het is een 40 kilometer rijden voordat we de parking bij het museum oprijden. Tegen de heuvel zien we de koepel al liggen.

Als we netjes tegenover geparkeerd staan gaan we op onderzoek uit. In eerste instantie met Stella, maar al snel blijkt dat ze niet mee naar binnen mag. Eenmaal binnen, waarvoor we dus eerst ons corona passpoort moet laten zien, eten en drinken we iets voordat we het museum binnen gaan.  Het museum is zeker interessant en we lopen de gehele tour.

Eenmaal terug bij de mobilhomes besluiten we toch niet te blijven maar door te rijden richting de kust. In Grand Fort Philippe hebben we een CP, Aire de Camping-Car Grand Fort Philippe,  gezien waar we naar toe willen. Helaas voor ons is deze volzet en de volgende, Parking Oye-Plage, staat ons niet echt aan. Dan besluiten we maar om te gaan overnachten op Camping Clairette.

Binnen enkele minuten staan we volledig geïnstalleerd, en drinken we een eerste pint. Niet lang daarna gaan we toch op pad naar Grand Fort Philippe om te kijken of we daar iets kunnen eten. Na een wandeling van ruim vier kilometer komen we erachter dat er toch maar weinig te doen is. Buiten een frituur zien we alleen maar eetgelegenheden aan de overkant van het water.

Rest ons niets anders dan toch maar even plaats te nemen in een lokaal café. Stella heeft dorst dus gaan we maar even mee, om ons op te offeren voor toch ook maar een Stella Artois. Een zoektocht met Google leert ons dat er om 19:00 uur een restaurant iets verder open zal gaan.

Alsof de duivel er mee speelt blijkt dat ze in het restaurant geen plek meer hebben. Dan maar terug naar de camping. We maken dan zelf maar wat te eten en pakken daarna een heerlijk douche. Na nog wat gedronken te hebben is het tijd om te gaan slapen.

Zaterdag 7 augustus 2021.

Als Robert als eerste buiten is met Stella ziet hij bij de buren wel iets vreemds. De gordijnen staan halfopen en je ziet de voeten van Tom onder de dekens uitkomen. Wat blijkt hij heeft vannacht gewoon met zijn voeten de verduister schermen van de voorruit open geschoven.

Maar als hij terug is van de wandeling zijn de meesten al uit bed. Helaas kunnen we geen stokbrood krijgen omdat we deze niet besteld hadden. Dan maar broodjes bakken en heerlijk buiten ontbijten. Aansluitend aan het ontbijt gaan de dames nog even douchen. De heren hebben dat gisteravond al gedaan, en dan is het tijd om te vertrekken.

Volgende stop is Duinkerke, we parkeren op de CP Parking Museum, vlak naast Musée Dunkerque 1940 Opération Dynamo waar de mannen willen gaan kijken. De dames focussen zich meer op de boulevard langs het strand dus afgesproken wordt dat we elkaar daar later zouden treffen.

Zogezegd zo gedaan, na het museumbezoek sluiten de mannen aan op de boulevard. Omdat er regen dreigt aan te komen nemen we snel plaats in een restaurant voor de lunch. Mosselen met een drankje en een toetje na. We lopen nog wat over rond en besluiten dan verder te trekken richting Ieper. Daar willen we de Last-Post nog eens bijwonen vanavond.

Onderweg als we langs wat borden van de Sint-Sixtusabdij rijden krijgen Veerle en Jeannette het geweldige idee om dan alsnog een trappist te gaan drinken. Uiteraard is niemand daarop tegen en zetten we de campers neer op de parking van In de Vrede. We moeten wel even aanschuiven maar even later genieten we van een heerlijke Westvleteren.

Niet veel later komen we dan aan bij onze overnachtings plaats, CP Kampeerautoterrein Zillebekevijver. Hier vandaan is het een 2 kilometer wandelen naar het centrum. We zijn te vroeg voor de Last-Post die elke dag om stipt 20:00 uur is dus besluiten we plaats te nemen op het terras achter bij St Arnoldus. We drinken en eten wat en om iets voor acht gaan we terug naar de Menenpoort.

Door Corona, zijn de plaatsen beperkt waardoor we het geheel van op afstand moeten volgen. Als het iets later dan ook nog eens begint te regenen besluiten we om toch nog maar even terug te gaan naar St Arnoldus. Als de neerslag is overgetrokken wandelen we terug naar Zillebeke. Niet veel later besluiten we ook maar te gaan slapen.

Zondag 8 augustus 2021.

We zijn weer op tijd eruit, Robert wandelt met Stella nog wat langs Zillebeke vijver voor het ontbijt. Zodra we klaar zijn met het ontbijt is het tijd om terug naar huis te gaan. We lozen het chemisch toilet en het vuilwater en rijden dan in een stuk door naar huis. Het is rond 13:00 uur als we weer in Lommel aankomen. Een leuk weekend met de mobilhome rijker. Over twee weken richting de Lofoten.