2021 | ‘t Megensche Veerhuis

De bedoeling was dat we met de Baai weer op stap zouden gaan. Helaas kreeg Johan geen verlof voor de vrijdag waardoor we alleen op pad geen. De weersvoorspellingen zijn goed dus we zoeken een plaats aan het water. Na veel zoeken hebben we besloten om voor twee nachten naar ‘t Megensche Veerhuis in Appeltern te gaan. Zaterdag staat dan nog de jaarvergadering van Blindengeleidehondenschool Genk op het programma.

Donderdag 17 juni 2021.

Op de dag dat zowel België als Nederland op het EK moet spelen vertrekken we voor ons weekend. Het is rond 16:00 uur als we thuis wegrijden. De reis is iets langer dan een uur, dus dan zijn we mooi op tijd voor de wedstrijd Denemarken – Belgie. Rond kwart over vijf staan we voor de poort bij de camperplaats. We bellen naar Cees de eigenaar en niet veel later pikt hij ons op bij de slagboom.

Niet veel later parkeren we de mobilhome op een mooi grasveld langs de Maas bij de pont naar Megen. Van Cees krijgen we eerst nog een interessante uitleg over de geschiedenis van de omgeving maar dan kunnen we ons verder installeren. Niks te vroeg want als we klaar zijn kunnen we gelijk aanschuiven voor de wedstrijd Denemarken – België. Onder de halve laten we Stella nog even zwemmen en praten even met de buren, die hier voor 6 maanden staan. Dan snel terug om de Belgen toch met 2-1 te zien winnen.

Na de wedstrijd is het tijd voor Robert om nog wat te werken. Helaas duurt het wat langer dan voorzien. Geen probleem voor ons want we kunnen gewoon Nederland – Oostenrijk volgen op de iPad. Ook Nederland wint en het is dan al bijna half 12 voordat we ons bed induiken. Heerlijk om zo weer eens een hele avond buiten voor de mobilhome te kunnen zitten.

Vrijdag 18 juni 2021.

Het is nog geen 06:00 uur als we wakker worden van de hevige wind. Er is onweer voorspeld dus we zijn op onze hoede. Uit het raam zien we aan de overkant al mensen bezig om hun luifel in te draaien. Als de wind alleen nog maar toeneemt wil Robert toch ook even naar buiten om de luifel misschien in te draaien. Op dat moment begint het hevig te regenen. We trekken de spanbanden van de luifel aan, laten hem aan 1 kant iets zakken en zien dat het water er mooi afloopt.

Zo zien we maar weer dat onze grondplaat en spanbanden van Peggy Peg goed werk leveren. De luifel staat als een huis. Het is ondertussen alweer bijna zeven uur. Tijd voor Robert om er uit te gaan en te gaan werken. Het is vandaag zijn thuiswerkdag dus dat kan prima vanuit de camper. In de loop van de ochtend knapt het weer op, de zon begint weer te schijnen. Tijd voor Jeannette om op de vouwfiets even boodschappen te gaan doen. Vanmiddag komen Arjan en Anouk samen met Noah op visite.

Ondertussen komen er wat meer mobilhomes aan op de toch wat rustige CP. We lunchen lekker voor de camper en genieten van de zon en de boten die voorbij varen. Rond 15:30 uur, net als Robert klaar is met werken, krijgen we een locatie update van Anouk. Zo kunnen we ze prima volgen en tegen 16:00 zijn ze bij de camperplaats. Het begint wel net een beetje te regenen maar dat mag de pret niet drukken.

We kletsen gezellig wat bij, genieten van de kleine Noah en BBQ’en wat. Voor we het in de gaten hebben is het alweer tijd om afscheid te nemen. Wat een heerlijke verrassing was dat, we hebben genoten. Wat later op de avond als we nog even met Stella gaan wandelen neemt Robert samen met Stella nog even een duik. Nog even een spelletje spelen en het is al weer bedtijd. Hopenlijk een rustigere nacht als afgelopen nacht.

Zaterdag 19 juni 2021.

Op wat regenbuien na is het rustig gebleven vannacht. Wel komen we er via de buurman achter dat we gister geluk hebben gehad. Een paar kilometer verder schijnt een echte windhoos te hebben huisgehouden, Er schijnt behoorlijk wat schade te zijn. Direct na het ontbijt ruimen we alles op. Vanmiddag is de algemene vergadering van BGHSG in Genk. Aangezien we nog langs van den Elzen in Zeeland en De Wit in Schijndel willen hebben we niet al te veel tijd.

Bij beide winkels vinden we niet wat we nodig hebben dus snel verder richting Genk. We zijn maar net op tijd maar dat is natuurlijk ook goed. We zitten de vergadering bij, zien nog wat hondjes die we hebben hebben gesocialiseerd en vertrelkken dan verder richting Meeuwen-Gruitrode. Daar hebben we Natuur Mobilehome Parking gevonden op campercontact.

Eenmaal aangekomen worden we vriendelijk ontvangen door Marc en mogen we een vrije plek uitzoeken. We genieten nog wat in de zon voor de camper en pakken de cadac er weer bij om wat te bakken. Na het eten wandelen we nog een rondje door het bos en spelen nog een spelletje voor we naar bed gaan.

Zondag 20 juni 2021.

Gisteren hadden we nog een broodmand besteld die om ongeveer 10 uur geleverd zou worden. Het is rond half negen als we geklop horen op de deur. Men moest toch al op de cp zijn dus leverden ze gelijk maar onze mand, Prima toch, kunnen we toch lekker vroeg ontbijten. Der mand ziet er prima uit maar zoals verwacht veel te veel voor ons.

Na het ontbijt lopen we nog wat rond, servicen onze mobilhome en aan het eind van de ochtend rijden we terug naar huis. Het is tegen 13:00 als we thuis komen. Al met al weer een top weekend!