2021 | Fruitbloesem in de Haspengouw

We gaan weer eens op pad met 6Only. Elk voorjaar staat de Haspengouw bekend om zijn mooie bloesem van de fruitbomen. Deze keer gaan we dus die kant, richting op naar Borgloon. Hier schijnt een CP te zijn tussen de boomgaarden waar je dus optimaal kan genieten van de bloesem. We hebben voor twee nachten gereserveerd bij de Haspengouwse Camperplaats waar we vrijdag na het werk naar toe zullen gaan.

Vrijdag 23 april 2021.

Het is iets na half 6 als we thuis vertrekken. We stoppen nog bij den Baai om daar de fietsen van Tom en Veerle op te laden, inclusief nog een hoop andere spullen van de familie de Kort. Gaan die voor een hele maand op pad??? Zodra we daar klaar zijn wordt er koers gezet richting Borgloon. Het is maar een klein uurtje rijden voordat we aankomen. We staan wel verbaasd als we de CP zien, een grasveldje maar met wat mobilhomes en that’s it. Gelukkig voor ons worden we doorgestuurd, de hoek om, en dan zien we de echte plek, midden tussen de fruitbomen staan al twee rijen met mobilhomes. We worden netjes opgewacht en krijgen een mooie plek aan het eind van de rij. Omdat we met twee zijn en onze buurman nogal veel plek inneemt mogen we de campers ook in een hoek naast elkaar zetten.

Als we geïnstalleerd zijn, de tafel en de stoelen hebben staan is het tijd voor een aperitief. Langs onze plake staat ook een vuurkorf en na wat vragen is het snel geregeld dat we die mogen gebruiken. Hout word snel gehaald, terwijl Robert met Jos de eigenaar meeloopt om wat aanmaakhout te halen, Tegelijk krijgen we een gasbrander mee om het geheel aan te steken. Wat een prima service. De plek, de behulpzaamheid, dit weekend kan al niet meer stuk. Na het eten zitten we nog heerlijk rond het vuur. Maar tegen een uur of 11 wordt het toch kouden er besluiten we naar binnen te gaan.

Zaterdag 24 april 2021.

Iets voor acht uur worden we wakker. Het was de eerste nacht dat we sliepen een extra topper op de originele matrassen en we zijn het er over eens het is een verbetering. Niet dat we eerst slecht sliepen, maar dit is toch weer net iets comfortabeler. Zoals meestal gaat Robert er als eerste uit om met de hondjes op pad te gaan. Wat een genot, heerlijk tussen de fruitbomen met bloesem met de hondjes op pad. Wat heb je meer nodig. Als hij terug is bij de mobilehome is de rest ook wakker en worden de tafel en stoelen weer buiten gezet. De zon schijnt volop en het is niet zo koud als de voorbije nachten geweest.

Met een lekkere bak koffie wordt het ontbijt buiten genuttigd. De plannen voor vanmiddag worden gemaakt, Johan en Tom gaan een tocht maken op de koersfiets, Gwennie en Veerle zullen de elektrische fiets meepakken en Robert en Jeannette gaan op pad met Stella en Thoby voor een wandeling langs de Perenboomgaardwandeling. Maar voordat het zover is wordt er eerst nog een aperitief genuttigd. Het is dan als ter sprake komt dat er een gedeelte van de stroom in de kar van Baijens niet werkt. Als snel blijkt dat er een zekering kapot is.

Afgesproken wordt dat iedereen deze middag tijdens zijn bezigheid op zoek gaat naar een winkel waar we een zekering kunnen krijgen. Daarnaast krijgen de vrouwen nog als opdracht mee om koffiecups voor de nespresso machine mee te nemen. Het is al tegen 14:00 uur voordat ieder zijn kant opgaat. Wij, Robert en Jeannette, wandelen heerlijk tussen de fruitbloesem op weg richting de perenboomgaard wandeling als we al snel een winkel tegen komen waar met allerlei tuingereedschap verkoopt. Als Robert aan de balie vraagt naar een zekering van 30 ampère wordt er nogal gelachen maar ok, ze hebben er een dus tevreden kunnen we verder, de zekering is gekocht.

De perenboomgaard wandeling blijkt een supermooie wandeling te zijn, we lopen door de mooie fruitboomgaarden die volop in bloei staan. Het is echt genieten. Na ruim twee uur wandelen en zo’n ruim 11 kilometer verder, zijn we weer terug op de Haspengouwse Camperplaats. Van de anderen is nog geen spoor te zien. Als we eenmaal aan een lekker fris biertje zitten zien we de politie op de scooter de CP controleren of de corona maatregelen wel gevolgd worden. Alles wordt goedgekeurd en als ze net weg zijn komen als eerste de mannen op de koersfiets terug. Niet veel later gevolgd door de dames. Iedereen is vol van de mooie omgeving.

Als we trots melden dat we een zekering hebben word ons al snel duidelijk waarom er zo gelachen werd in de winkel. Johan en Tom waren er al net voor ons geweest. Men had toen moeten zoeken waar die zekeringen lagen, die werden bijna nooit verkocht. Dat wij binnen een uur later ook voor zo’n zelfde zekering kwamen had men waarschijnlijk nog niet eerder meegemaakt. Gelukkig zijn het wel de goede zekeringen dus de stroom doet het weer in de mobilhome.

Tegen de avond nadat we gegeten hebben wordt het toch wat frisser en besluiten we om binnen nog wat te drinken. Het is rond een uur of half twaalf als we, nadat we de wc nog geleegd hebben, ons bed in kruipen.

Zondag 25 april 2021.

Het is koud vanochtend. Op de skottelbraai worden de eieren met spek gemaakt maar we besluiten binnen te gaan ontbijten. Aan het eind van de ochtend wagen we ons dan aan een wandeling, we proberen wat geocaches te gaan vinden. Gelukkig voor ons breekt het ook open en komt het zonnetje heerlijk te voorschijn. De Geocaches laten we al snel voor wat het is omdat we eigenlijk steeds langs de weg lopen. Het is veel mooier om tussen de boomgaarden te wandelen.

We besluiten richting een aardbeien kraam te gaan die Gwennie en Veerle gister hebben gezien niet ver van de CP. Onderweg tussen de bloesem worden de nodige selfies gemaakt en zien we ook nog wat hazen weg rennen. Als we bij de aardbeienkraam aankomen blijkt dat ze er helemaal geen aardbeien verkopen. Een foutje van de dames. Dan maar terug richting de camperplaats. We halen de stoelen en tafel weer te voorschijn en genieten nog wat van het mooie weer.

Aan al het mooie komt een eind. Zo ook aan dit weekend, nadat alles weer is ingepakt vertrekken we terug richting huis uitgezwaaid door de cp eigenaren. Eenmaal thuis kijken we nog samen de finale van Luik Bastenaken Luik. Het was een heerlijk weekend.