2021 | Lac de Robertville

Nadat we vorige mand met Jens, Patty en Jule op pad zijn geweest gaan we deze maand met Johan en Gwennie op pad. Omdat iedereen vrijdag vrij is willen we donderdag middag al vertrekken richting Nolleke’s Winning. Dat was ons vorige keer goed bevallen dus hebben we weer gereserveerd.

Donderdag 11 maart 2021.

Zodra de loodgieter klaar en Romy thuis is vertrekken we richting Hoeselt. We hebben weer gereserveerd bij Nolleke’s Winning voor vanavond en hebben er ook eten bij besteld. Omdat Gwennie nog tot 17:00 uur moet werken rijden wij alvast vooruit om te regelen dat we pas om zeven uur willen eten. Onderweg vullen we nog even onze LPG tank en arriveren rond half 6 op de CP.

Het is in ieder geval al een stuk rustiger dan een maand geleden, waarschijnlijk doordat het toen ook een vakantie periode was. We installeren ons op een verharde plek en gaan dan gelijk nog maar even een wandeling maken met Stella en Thoby nu het nog licht is. Onderweg krijgen we al bericht dat Johan en Gwennie onderweg zijn. Terug bij de mobilhome duurt het dan ook niet lang voordat ook zij parkeren op een verharde plek tegenover ons. Het weekend kan beginnen.

Al snel halen we het eten, en onder het genot van de steak voor de mannen en de vis voor de dames word er gekeken naar Ajax – Young Boys (3-0) uiteraard met een bijbehorend drankje. Na de wedstrijd en als alles weer is opgeruimd buurten we gezellig nog wat en is het alweer snel tijd om te gaan slapen, de hondjes worden nog even uitgelaten en dan gaan we naar bed.

Vrijdag 12 maart 2021.

Zoals gewoonlijk in de koudere maanden is Robert er deze ochtend het eerste eruit, de verwarming opzetten en dan met de hondjes op pad. Ondanks dat het fris is en er een behoorlijk wind staat is het toch wel lekker buiten. Na een klein rondje met de honden is de mobilhome van binnen al lekker opgewarmd en kan de koffie gezet worden. Niet veel later is er ook beweging bij de familie Baai en kunnen we ontbijten.

Na het ontbijt worden de wandelschoenen aangetrokken en gaan we op pad met de hondjes. We lopen een rondje van zo’n 5 kilometer en als we terug zijn is het tijd om te gaan afrekeken en in te pakken. We moeten verder en willen richting Robertville in de Ardennen.

Iets meer dan een uur later komen we aan bij Camping la Plage aan het Lac de Robertville. We worden vriendelijk welkom geheten en we mogen een plekje zoeken op de terrassen camping. Wel wordt gevraagd of we op het verharde pad willen blijven daar het gras veel te drassig is. Na wat glibberen door de modder parkeren we achter elkaar op het grind. Buiten nog een andere mobilhome lijkt de camping verder verlaten.

Als we even later gaan verkennen zien we dat buiten de drie campers inderdaad niemand anders gebruik maakt van de camping. Bij de receptie schrijven we ons in en maken kennis met de eigenaar die net is aangekomen. Het blijkt een Nederlander die al 27 jaar de camping beheerd. We bestellen wat broodjes voor het ontbijt en gaan dan omdat het weer niet al te best is terug naar de mobilhome.

De rest van de dag buurten we gezellig wat en spelen we wat spelletjes.

Zaterdag 13 maart 2021.

We zijn al weer redelijk vroeg eruit. Robert haalt bij de receptie de bestelde broodjes en laat Stella en Thoby uit. Niet veel later worden we uitgenodigd voor het ontbijt bij Johan en Gwennie. De eieren met spek vinden gretig aftrek en de nieuwe Omnia oven van Gwennie word goed getest. Ondanks dat de weersvooruitzichten zo slecht waren is het vooralsnog droog, alhoewel het vannacht behoorlijk heeft geregend. Omdat het dus droog is besluiten we na het ontbijt maar gelijk te vertrekken voor een wandeling.

Het is tegen elf uur als we de camping aflopen richting stuwdam van Robertville. Na eerst wat redelijk onverharde wegen lopen we al snel over een smal pad langs het Lac de Robertville. Niet veel later komen we aan bij de stuwdam. Hier stan de eerste bordjes aangegeven voor Chateau de Reihartstein. We volgen het onverharde pad en het word nu iets meer klimmen en dalen. Ondanks dat het maar 800 meter is zien we pas op het laatste moment het Chateau opduiken.

Eerlijk is eerlijk, het chateau is de moeite waard om te bezoeken. We maken wat foto’s en besluiten dan op zoek te gaan naar de waterval van Reinhartstein. Al snel blijkt dat we daarvoor wel wat moeten dalen en klimmen over wat rotsachtige paden. Als iedereen akkoord is gaan we op pad, we zien het maar als een goeie training voor onze drie weekse reis naarNoorwegen later dit jaar. De watervalk van z0’n 60 meter hoog is de hoogste van Belgie. Eenmaal gevonden is het wel maar een smalle waterval maar toch mooi om het eens gezien te hebben.

Daarna volgt de weg terug om hoog, het is even zoeken waar we heen moeten maar ondanks het oversteken van het riviertje Gue La Warche komen we weer uit bij de Stuwdam. Daar gaan we als eerste maar eens op de borden kijken hoe we nu verder moeten om toch weer op de camping uit te komen. We besluiten de gele route te volgen, Deze zal ons weer langs ons weer langs het meer leiden richting de camping.

Twee en een half uur later en bijna 10 kilometer verder komen we weer aan bij de mobilhome. We hebben het de hele weg droog gehouden, sterker nog we hebben zelfs af en toe een zonnetje gehad. Het is zelfs echt lekker in de zon en we willen eigenlijk de stoelen buiten zetten maar zien dan wat dreigende wolken over de camping trekken. Dan toch maar weer naar binnen.

Onder het genot van een Jägertee en een soepje komen we rustig bij van de mooie wandeling. Niet veel later word de tv aangezet want de mannen willen de koers zien, het is vandaag de laatste etappen van Parijs – Nice en we zien hoe Schachmann wint na een valpartij van Roglic. Uiteraard worden er wat lekkere biertjes gedronken en de hapjes komen op tafel. Voordat we het weten is het al weer tijd om te gaan slapen. Het avondeten is er helaas bij ingeschoten.

Zondag 14 maart 2021.

Als we wakker worden kijken we toch wel even raar op. Het heeft vannacht gesneeuwd en alles is wit buiten. Dat beloofd als we straks uit de blubber weer moeten vertrekken. Na het standaard ochtend ritueel is het tijd om te gaan. Als alles is ingeladen gaat eerst Johan het pad af. Tegen alle verwachtingen in gaat dat eigenlijk prima. Ook even later vertrekt Jeannette zonder problemen van de drassige plek.

Terwijl Robert en Gwennie gaan afrekenen worden de mobilhomes vakkundig naar boven gereden en staan we klaar om naar Lac de la Gilleppe te gaan. Het is maar iets meer dan 20 km verder maar bij Parking Barrage de la Gileppe is geen sneeuw meer te zien. We wandelen wat rond maar helaas wil het weer niet meespelen. Het regent en we besluiten al snel om nog maar wat verder te trekken richting huis.

Op naar Landcommanderij Alden Biesen. Wij hebben er al vaak over gehoord maar zijn er nog nooit geweest, dit in tegenstelling tot Johan en Gwennie. We parkeren op de mooie ruime parking en wandelen wat over het terrein, helaas is de Engelse tuin niet open maar we genieten toch van de rest. Maar omdat hier verder ook niks open is door Corona zijn we vrij snel klaar. We besluiten nog even bij Luuk zijn nieuwe hal in Hasselt te gaan kijken en dan door naar huis te gaan. We kijken weer terug op een leuk en geslaagd weekend.