2021 | Gorinchem

Donderdag 28 oktober 2021.

Het is donderdagmiddag rond 16:00 als we de oprit thuis afrijden. Robert is net klaar met werken en we gaan dit weekend lekker een paar dagen op pad. We hebben ook nog twee verjaardagen dus dat combineren we maar gelijk.

Nog geen 5 kilometer zijn we onderweg, we hebben net getankt, als Jeannette merkt dat ze haar regenjas is vergeten. Omdat er wisselvallig weer wordt voorspelt rijden we toch maar even terug.

Poging 2 is succesvoller. Gepakt en gezakt rijden we richting Son en Breugel. Daar moeten we eerst iets afgeven nog. Omdat we zien dat het op de snelweg vrij druk is besluiten vanuit. Vanuit Son rijden we dan binnendoor richting Mill nu voor het verjaardagsfeestje van Emma.

Rond half negen is het dan tijd om een overnachtingsplek plek te zoeken. Die vinden we bij parking Gemaal van Sasse in Grave. Er zijn  maar twee plaatsen maar gelukkig staat er maar een mobilhome zodat wij daar prima bij kunnen. 

Omdat het al donker is wordt alleen Stella nog even uitgelaten en blijven we verder binnen. Een wijntje erbij en wat YouTube filmpjes kijken en dan naar bed.

Vrijdag 29 oktober 2021.

Stipt om zeven uur gaat de wekker. Robert moet eruit want hij moet vandaag nog gewoon werken. Het is vandaag zijn thuiswerkdag. Gelukkig gaat dat vanuit de mobilhome prima zodat we dus ook die dagen gewoon op pad kunnen.

Natuurlijk gaat ook het gewoonlijke ochtendritueel gewoon door en als we tegen half elf helemaal klaar zijn gaan we verder. Richting Gorinchem, we hebben van de week een filmpje van De Uitjes gezien op YouTube en dat leek ons wel wat.

Met Jeannette als chauffeur en Robert gewoon aan het werk met de laptop op zijn schoot rijden we naar Camperplaats de Punt. Als we er rond kwart voor twaalf aankomen is er nog voldoende plaats en parkeren we op een mooie plaats vooraan met zicht op de Merwedebrug.

Zodra het werk van Robert erop zit wandelen we richting centrum. We hebben best wel trek en helaas was er nog niets te krijgen in het restaurantje bij de jachthaven. In het centrum zien we gelijk dat het kermis is en dat nadat we net buiten de CP ook al een Circus hadden gezien. 

Bij Grand Café Tax  vinden we een tafeltje. Het is een soort tapas restaurant en Robert besteld dan ook wat hapjes. Jeannette daarentegen had na het bezoek  aan het restaurant op de CP haar zinnen gezet op een broodje kroket. Na de lunch wandelen we nog wat door het gezellige centrum. Bij de lokale kaas en notenboer worden nog wat lekkere dingen ingeslagen en dan wandelen we terug naar de Punt.

Helaas slaat het weer ook om, het zonnetje verdwijnt en er komt wat regen. Voor ons de reden om wat te kaarten in de mobilhome wat te aperitieven en te eten. Daarna nog wat YouTube filmpjes kijken Stella uitlaten en op tijd naar bed.

Zaterdag 30 oktober 2021.

Het is al tegen 09:00 als Robert er als eerste uitgaat. Natuurlijk als eerste even de verwarming opzetten. Het heeft de hele nacht zowat geregend dus het is klam binnen. Dan Stella uitlaten en als hij terug binnenkort is Jeannette ook wakker.

Zoals voorspelt regent het vanochtend. We doen dus lekker rustig aan. Jeannette gaat even douchen en Robert nog even met Stella op pad. Als we allebei terug zijn en de broodjes bijna afgebakken horen we de toeter van de SRV wagen. Pure nostalgie maar een geluk voor Jeannette want de hagelslag was op.

Net na de middag wagen we ons toch naar buiten. We wandelen een rondje Gorinchem over de stadswal. Als eerste komen we aan bij La Caponniére, een proeflokaal voor wijn en bier in een oude bunker. Helaas is het nog niet open maar we besluiten aan het eind van onze tocht nog even terug te gaan.

Iets verder komen we bij Nooit Volmaakt. Deze molen hadden we gezien in het filmpje van De Uitjes.   Na uiteraard kopen we wat lekkere dingen en gaan dan verder over de stadswal.  Het is ondertussen al droog geworden en als we rond zijn lopen we nog even het centrum in.

Op het verwarmde terras bij café De Hoofdwacht nemen we plaats en genieten van onze verlate lunch. Dankzij een tip via Polarsteps wandelen we even later naar restaurant Metropole om te reserveren voor deze avond. 

Als we dan terug wandelen naar de mobilhome stoppen we zoals afgesproken nog bij het proeflokaal. Het blijkt inderdaad een goede keuze, we worden hartelijk ontvangen en drinken twee prima biertjes met een vakkundige uitleg. Ook de locatie en het gebouw zijn zeer de moeite waard om eens te bezoeken.

Eenmaal terug bij de camper gaat Robert even douchen en dan is het al bijna tijd om te gaan eten. Het miezert weer een beetje maar het is maar een kilometertje stappen. We bestellen een driegangen menu en gieten van de leuke sfeer en het goede eten. Ook Metropole blijkt zeker de moeite waard.  Je mag zelfs je hond meenemen.

Zondag 31 oktober 2021.

Afgelopen nacht is de klok weer verzet. Daardoor lijkt het nog vroeg als we opstaan. Het zonnetje komt mooi op en Robert gaat dan ook snel even met de drone vliegen voor wat foto’s. Na de gebruikelijke ochtend zaken is het tijd om te vertrekken.

Omdat we pas rond drie uur hebben afgesproken op onze volgende plek, achter in de tuin bij de broer van Jeannette, bezoeken we eerst nog wat andere plekken. De eerste stop is bij het Fort Vuren. Van buiten ziet het er mooi uit, helaas is alleen het café open en kunnen we verder nergens in.

Tweede stop is Slot Loevestein. Net aan de andere kant van de Waal maar toch zeker een half uur rijden met de mobilhome. Ook het Slot ziet er prima uit. Maar ook hier een tegenvaller, onze Stella mag niet mee naar binnen. Dus ook hier maar een bezoek van korte duur.

Op naar Heusden, kijken of dat wat is. We zijn er beiden vroeger al wel eens geweest maar dat is al lang geleden. Als we aankomen blijkt al snel dat een parkeerplaats met de mobilhome niet makkelijk is. We besluiten dan ook maar om lekker binnendoor richting Vught te gaan. Op verjaardag visite.

Eenmaal in Vught parkeren we achter in de tuin. We staan prachtig in de buurt van kasteel Maurick. We buurten gezellig en bestellen pizza voor het avondeten. Rond acht uur houden we het voor gezien en trekken we ons terug in ons Hymertje.

Maandag 1 november 2021.

We zijn al op tijd wakker, nog niet gewend aan het winteruur waarschijnlijk. Zoals gewoonlijk doen we lekker ons ding deze ochtend en het is dan ook al weer 09:00 uur geweest als we wegrijden uit Vught. Vanmiddag gaan we oefenen voor het golven dus rijden we rechtstreek naar huis. Het is net tien uur geweest als we de mobilhome weer op zijn plek parkeren bij ons thuis. Het einde van een geslaagd weekend.