2021 | Kinderdijk

Het jaar 2021 zit er weer bijna op. Toch willen we graag nog een keer op pad. Onze Hymer is net binnen geweest voor een nieuwe voorruit, Zoals bekend hadden we daar een barst in na een steen die we erop hadden gekregen in Zweden. Daarnaast is het trapje bij de bestuurder gemaakt, het derde remlicht en nog wat kleine dingen. Om alles uit te testen vertrekken we voor 4 nachten richting Kinderdijk en Den Helder. De bedoeling is om gebruik te maken van twee camperplaatsen van “Bij Ons“.

Woensdag 8 december 2021. 

Het is ongeveer 16:30 uur als Robert klaar is met werken. De mobilhome is ingepakt en we klaar staan om te vertrekken. Snel eerst nog even tanken net over de grens en dan op naar Camperpark Kinderdijk in Alblasserdam.

Omdat we onderweg nog twijfelen over de hoeveelheid LPG die we nog hebben, stoppen we nog even net ten noorden van ‘s Hertogenbosch. Met een volle tank, 16 liter getankt, komen we om kwart over zes aan op onze bestemming.

Camperpark Kinderdijk is niet heel druk bezet. Vier mede camperaars staan geparkeerd. Eenmaal geïnstalleerd gaat Robert met de hondjes op verkenning terwijl Jeannette  begint te koken.

Als het eten binnen is en de afwas gedaan kijken we nog hoe Barcelona roemloos ten onder gaat tegen Bayern München en gaan dan naar bed.

Donderdag 9 december 2021.

Ons Geeske heeft prima geslapen de eerste nacht in de mobilhome. Het is al acht uur geweest als we opstaan. Althans Robert, die moet eerst de kachel aanzetten en dan met de hondjes eruit. Even later als de verwarming zijn werk heeft gedaan volgt ook Jeannette.

We nu doen lekker rustig aan. Op de planning staan een wandeling met de hondjes langs de molens van Kinderdijk, wat UNESCO Werelderfgoed is, en een bezoek aan een neef van Robert die in Alblasserdam woont.

Rond  12 uur vertrekken we, Stella aan de riem en Geeske in de wandelwagen. De eerste 2 kilometer is nog even langs de weg en door een woonbuurt, maar dan komen we toch al op onverharde en verharde wandelpaden terecht. Ook zien we hier al de eerste molens.

Helaas voor ons begint het ook te regenen. Maar ook dit mag de pret niet drukken. Het is en blijft een schitterend gezicht al die molens op een rij. Droog of nat. We genieten van het uitzicht, de molens maar ook van de spelende honden. Die kunnen hier lekker los lopen en hebben het ook prima na hun zin.

Natuurlijk mag onze Gees nog niet te lang lopen, ze is tenslotte pas 3 maanden, dus gaat ze steeds op tijd weer in de wagen om te rusten. Als we bij het bezoekerscentrum aankomen blijkt dat deze is gesloten. Evenals de cafe’s in de omgeving. Wel is er een souvenier winkel open waar dan ook een kerstbal wordt gekocht. Een startende traditie sinds onze trip naar Lofoten eerder dit jaar.

Doordat alles is gesloten en we dus nergens iets kunnen drinken komen we al rond 15:00 aan bij Wijnand en Dilder, een uur vroeger dan afgesproken. Gelukkig is dat geen probleem en worden we hartelijk ontvangen.  We buurten gezellig, krijgen heerlijk Turks eten voorgeschoteld en voordat we het in de gaten hebben is het al acht uur. Tijd om het laatste stukje terug te wandelen naar onze Hymer.

Teug op de camperplaats kijken we nog naar Paul de Leeuw die Adèle interviewt en duiken dan ons bed in. Ondanks de regen een prima dag. En het was hartstikke leuk om Wijnand, Dilber, Dilay en Alpay weer eens gezien te hebben.

Vrijdag 10 december 2021.

Afgelopen nacht hoorden we om half 7 onze Gees al piepen. Robert er dus uit en maar goed ook. Nadat ze haar behoeftes had gedaan ging ze weer braaf slapen. Natuurlijk moest Stella ook even naar buiten maar daarna was alles weer rustig.

Vandaag is het regenachtig. De hele ochtend doen we rustig aan. Pakken nog een douche en tegen 12:00 uur zijn we zover dat we kunnen vertrekken. Ons eerste plan om richting den Helder te trekken hebben we al overboord gegooid. Zondag willen we op tijd thuis zijn om de ontknoping van de formule 1 te zien. 

De bedoeling is dat we naar Hulst gaan. Een vestigingsstad en dan is ons vorige keer in Gorinchem goed bevallen. Maar hoe dichter we in de buurt komen begint het harder en harder te regenen. Van wandelen zal vandaag niks meer komen dus  besluiten we dan vandaag maar bootjes te gaan kijken in Hansweert. Ook een gratis CP waar je mooi vanuit de mobilhome uitzicht hebt op de Westerschelde.

Onderweg in Nieuwerkerk word er dan nog vlug boodschappen gedaan. Jeannette koopt ook gelijk nog wat kerstversiering voor in de camper en dan door naar de camperplaats. Als we aankomen is maar één van de vijf plekken bezet. We parkeren mooi in de midden en genieten van het uitzicht. Helaas blijft de regen gestaag doorvallen.

Uiteraard moeten de honden ook als het regent gewoon naar buiten dus maken we een wandeling rond de punt die voor de CP ligt.  Gelijk maar even de geocache zoeken, en vinden, dan nog even binnen bij de Spar voor wat chocomelk en slagroom en dan opwarmen in ons huisje op wielen.

Binnen is het gezellig, de kerstverlichting hangt en brand. We doen een spelletje eten wat en zien de booten voorbij varen. Voordat we het in de gaten hebben is het al weer bedtijd.

Zaterdag 11 december 2021.

Vannacht is het gelukkig gestopt met regenen. Het is mooi open weer en de lucht kleurt mooi oranje als Robert met de hondjes naar buiten gaat. Daarna snel nog even de drone uitlaten voor wat foto’s en na het ontbijt is het dan tijd om richting Hulst te gaan. 

In Hulst parkeren we op de gratis CP Parking Havenfort. Een prima plek op een gecombineerde parking. Overdag druk maar tegen de avond staan er nog een paar auto’s en in ons geval 5 mobilhome’s, allemaal Belgen.

Maar goed, eenmaal geparkeerd is het tijd om er op uit te gaan. Pal langs de CP kun je de stadswal op. We lopen de gehele wal rond. Ook hier in Hulst staat nog een mooie molen in een van de punten van de wal. Het rondje is wel kleiner dan in Gorinchem maar wel mooi. Eenmaal als de rond zijn is het tijd om het centrum in te gaan.

Eenmaal van de wal af wandelen we door een gezellige winkelstaat. Op het plein bij de Sint-Willibrordusbasiliek vinden we een plekje op het terras bij Het Bonte Hert. We eten en drinken iets en gaan dan verder. We kopen nog wat kaas en nootjes, wordt wel een beetje een traditie als we weg zijn met de mobilhome, en gaan dan terug naar de camperplaats.

De rest van de dag vullen we met gezellig wat spelletjes, Netflixen gecombineerd met drankjes en hapjes.

Zondag 12 december 2021.

Ondanks een aantal reviews op Campercontact over hangende jeugd en dealen op de parking hebben we prima geslapen. Van al die jeugd enz. hebben wij niks gezien of gehoord. Omdat we vanmiddag op tijd thuis willen zijn voor de alles beslissende Formule 1 race zijn we deze ochtend wel iets sneller als anders. Het is iets over 10 uur als we Hulst achter ons laten. Die middag zien we Max Verstappen in een knotsgekke race wereldkampioen worden. Het was een geslaagd einde van ons laatste camperweekend in 2021.