2021 | Met Jule op pad

Het stond al lang op de todo lijst, samen met Jens, Patty en Jule een weekend weg met de mobilhome. Na een week van barre kou en sneeuw gaan we aankomend weekend samen op pad. Het ziet er naar uit dat alle sneeuw en kou dan weer het land uit zal zijn. De voorspellingen zeggen zelfs ruim boven de 10 graden Celcius. Omdat we in Belgie nog steeds in “lockdown” leven en we alleen voor essentiële reizen de grens over mogen zullen we in Belgie blijven. Waar naar toe weten we nog niet maar de planning is om de eerste nacht in Hoeselt bij Nolleke’s Winning te overnachten.

Donderdag 18 februari 2021.

Het is donderdagmiddag rond 16:00 uur, als we de mobilhome van Jens, Patty en Jule zien aankomen. Gelukkig zijn we ook klaar en kunnen we direct vertrekken. Het regent iets maar de vooruitzichten dit weekend zijn prima. Het is tegen vijf uur als we aankomen bij Nolleke’s Winning. Flor de eigenaar staat al klaar en wijst ons een plek waar we met twee campers achter elkaar kunnen staan. Door de regen is de grond wel nat en vies maar dat mag de pret niet drukken. Even snel inschrijven, wat rondkijken met de hondjes op de cp en dan is het tijd voor een aperitiefje.

Tegen 18:00 uur kunnen we de soep van het vooraf bestelde eten ophalen. De soep met brood smaakt prima en tegen kwart voor zeven worden we gebeld dat het hoofdgerecht klaar is. Het eten is prima en meer dan genoeg, het toetje krijgen we niet eens op. Een echte aanrader dus voor wie bij Nolleke’s Winning gaat overnachten. Na het eten gaat Jule slapen en nemen we intrek in de mobilhome van ons. We drinken gezellig iets en rond elf uur gaan we slapen.

Vrijdag 19 februari 2021.

Rond half 8 gaat Robert al op pad met Stella en Thoby, net achter de cp loop je zo de perenboomgaard in. Onderweg krijgen ze bezoek van een local met een Mechelse herder. De hondjes vinden het wel leuk en er word ook heerlijk rond gerend. Moe maar voldaan lopen ze daarna terug naar de plaats. Jeannette is ook al eruit. Robert had uiteraard de kachel al lekker opgezet, de hondjes krijgen eten, en zelf gaan we aan de koffie. Niet veel later zijn ze bij de Baijens ook wakker en ontbijten we samen. Jens verzorgt de eieren met spek deze ochtend.

Voordat we verder trekken willen we toch nog even wandelen in de Haspengouw. Jens haalt snel een wandelkaart bij Flor en we kiezen voor een kleine wandeling van zo’n 6 kilometer. Het weer is al een stuk beter als gisteren en ondanks dat het pad wel heel erg modderig is wandelen we heerlijk door de fruit boomgaarden. Jule voor in de draagzalk bij Jens geniet zichtbaar, Eenmaal terug bij Nolleke’s Winning pakken we in en vertrekken we richting Poupehan.

In de middag komen we aan bij Camperplaats Poupehan. Een gewone parking langs de Semois. We vinden nog twee plaatsen langs elkaar en parkeren zo dat we met de deuren naar elkaar toe staan. De camperplaats is gratis, beschikt wel over elektriciteit maar dan moet je wel een heeeel lange stroomkabel hebben, of echt op een van de eerste plekken in de buurt van de paal parkeren, Verder kun je wel je chemisch toilet legen en water pakken, echter is al het water in deze periode afgesloten.

We besluiten om maar wat te wandelen richting de campings in de buurt om te kijken of we eventueel daar kunnen staan. De eerste camping Le Prahay is gesloten, en sterker nog alle camping zijn dat, of het is te nat om ergens een mobilhome neer te kunnen zetten. Vanaf de laatste camping kunnen we langs de Semoir terug wandelen naar de CP. Onderweg maakt Stella echter wel kennis met een stroomdraad die om de camping is gespannen. Iets wat later ook Thoby zal overkomen.

Terug op de CP is het tijd om de stoelen en tafel buiten te zetten. Het is heerlijk weer en we genieten van het zonnetje. Er worden wat hapjes neergezet en een lekker drankje. Echter als we net zitten, zien we een camper aan de rand van de cp vertrekken. Daarnaast zijn ook nog plekken vrij dus we verplaatsen snel de mobilhome’s zodat we wat meer ruimte hebben en tussen de twee campers kunnen zitten.

Tegen de avond wordt de lasagne warm gemaakt in de Omnia campingoven. Na het eten als Jule weer naar bed is drinken we nog gezellig iets en worden de plannen gemaakt voor de volgende dag.

Zaterdag 20 februari 2021.

We doen lekker rustig aan deze ochtend. Het is tegen elf uur als we na het legen van het chemisch toilet en grijs water de camperplaats afrijden. Als eerste trekken we richting Le Tombeau du Géant, een klein half uurtje rijden. Helaas is het op de dichtbij gelegen parking niet toegestaan om met de mobilhome te parkeren eb zoeken we dus een plek langs de weg ernaar toe. Gelukkig hebben we die snel gevonden en wandelen we naar het uitzichtpunt. Het uitzicht is inderdaad prachtig, vreemd dat we daar nooit eerder van hadden gehoord. Het is er echter wel redelijk druk, dus kijken wat rond, maken wat foto’s en besluiten verder te rijden richting Floreffe onze bestemming voor vandaag. Dat is toch ook nog wel een ruim uur rijden.

Aangekomen bij Parking Floreffe blijkt dat alle plekken volzet zijn. Dat is jammer want het ziet er als een mooie CP uit, Grote brede plekken, aan het water alle voorzieningen maar ja we moeten dus opzoek naar iets anders. We besluiten dan om naar Abbaye de Maredsous te rijden. Als we arriveren zien we wel wat mobilhomes staan maar er is nog plek genoeg. We zoeken een mooie plek waar we netjes tegenover elkaar kunnen staan en besluiten gelijk maar een rondje te gaan wandelen. Als eerste gaan we kijken bij de winkel die open is en kopen gelijk maar wat biertjes van Maredsous samen met wat kaas en worst. Die worden snel in de mobilhome gelegd en dan gaan we verder.

Tegenover de parking duiken we het bos in, de hondjes lekker los en we wandelen door de bossen, richting Abbaye de Maredret. Het valt op dat de omgeving hier toch wel echt mooi is, vreemd dat we nooit eerder deze kant zijn op gegaan. Als we terug zijn bij de CP, worden weer de tafel en stoelen buiten gehaald. Het is BBQ weer, Heerlijk in het zonnetje met een Maredsous biertje, Jule op een kleed langs de tafel. Wat moet een mens nog meer. Na het eten wordt het wat frisser, en zodra Jule op bed ligt nemen we plaats in de camper en spelen we een spelletje exploding kittens en snel monopoly. Het is weer super gezellig en de avond vliegt voorbij.

Zondag 21 februari 2021.

Net iets voor 8 uur is Robert er al weer uit, kachel aanzetten voor Jeannette, aankleden en op pad met Stella en Thoby. Het is nog heerlijk rustig op de parking, dit in tegenstelling toch gister toen het vrij druk was met dagjes mensen. Dat zal vandaag niet anders worden zou later blijken. Terug bij de mobilhome word de koffie gezet en Jens laat ons weer genieten van zijn kookkunsten in de vorm van pannenkoeken. Wat is het toch heerlijk zo ‘s morgens ontbijten samen met Jule.

Na het ontbijt kleden we ons om voor een wandeling, de mannen al met korte broek en t-shirt, de dames toch nog wat warmer gekleed. We wandelen een tour van ruim 7 kilometer door de prachtige natuur. Het ene kasteeltje wat we tegen komen nog mooier dan de andere. Het valt ons op dat we qua natuur veel gelijkenissen zien met de Ardennen echter zijn de huizen hier veel mooier afgewerkt. Na toch heel wat hoogte meters komen we moe maar voldaan terug bij de CP.

Gelijk worden de tafel en stoelen weer buiten gezet, tijd voor de lunch. De temperatuur is heerlijk en het is genieten in de zon. Omdat Jeannette toch wat teleurgesteld was dat alle Maredsous van gister al op was gaat Robert nog snel even twee kartonnetjes halen voordat we aan de lunch beginnen. Na het eten is het tijd op om te ruimen en te vertrekken.

Onderweg naar huis rijden we nog langs Butte du Lion oftewel de Leeuw van Vlaanderen in Waterloo. Door het mooie weer is het behoorlijk druk dus na een kleine wandeling en wat foto’s gaan we snel terug naar de mobilhome. Als afsluiter van het top weekend stoppen we nog in Balen, Jens heeft nog een etensbon van restaurant Heihoef. Omdat we iets te vroeg arriveren genieten we op de parking nog van de laatste zonnestralen. Om kwart voor 6 wordt het eten gehaald en genuttigd in de mobilhome.

Dan is het tijd om naar huis te vertrekken. Tegen 19:00 uur rijden we thuis de oprit op. Het was een top weekend!