2022 | 30 jaar getrouwd.

Donderdag 15 december 2022.

Dit weekend, zaterdag de 17e december, zijn we dertig jaar getrouwd. Omdat we verschillende zaken gepland hebben gelijk een mooie gelegenheid om er nog eens op ut te trekken met de mobilhome. Het word ook goed koud en omdat we ook nog een op wintersport willen ook gelijk een goede test.

De bedoeling was m vandaag na het werken van Robert naar de Achelse Kluis te trekken voor een eerste stop. Echter blijkt dat de nieuwe wc cassette die we vorige maand gekocht hebben bij de Wit in Schijndel toch niet de juiste te zijn. Daarom rijden we vandaag tot in Aarle-Rixtel waar we een plaats vinden op Camperplaats Croy. Hiervandaan is het morgen nog een klein stukje tot de Wit.

Het is rond 18:00 en al donker als we aankomen op de camperplaats. We installeren ons, eten wat, en na het spelen van een spelletje Qwirkle kijken we nog even Netflix waarna we ons bed induiken.

Vrijdag 16 december 2022.

Als om zeven uur de wekker gaat is het grijs, grauwig en koud. Robert moet nog werken vandaag dus hij moet er op tijd uit. Het is wel vreemd zo in de mobilhome. De hondjes zijn dit weekend thuis gebleven door het feit we elke avond wegmoeten maar dat zijn we dus niet gewend.

Zo rond half elf ruimen we alles op en gaan we vullen en legen. Daarna rijden we richting de Wit in Schijndel. Als eerste wisselen we de Thetford cassette en kijken dan nog even aan de overkant bij alle camping en sport spullen. Zoals altijd gaan we ook nu weer niet met lege handen naar buiten.

Op de parking maakt Jeannette, terwijl Robert nog aan het werk is, een soepje klaar voor de wat verlate lunch en niet veel later gaan we op pad naar Budel. Als we aankomen blijken we de enige te zijn. We zoeken een plekje uit en blijven lekker binnen. Het is buiten behoorlijk koud en we moeten vanavond al op de fiets naar Hamont, zo’n vier en een halve kilometer verderop.

Tegen de avond als de eigenaren van de camperplaats Budel nog even een vuur aanmaken in een leuk zweeds uitzient houten hutje maken maken we even kennis. Niet veel later is het al tijd om de fiets te pakken om richting de Posthoorn in Hamont te gaan. We hebben om 19:45 afgesproken en komen gelijk met onze medeconcertgangers aan.

Het concert van Bart Peeters en de ideale mannen is top en na afloop gaan we nog even wat drinken in het naastgelegen cafe. Om twaalf uur wordt dan nog even onze 30 ste huwelijksverjaardag gevierd met onze vrienden en daarna fietsen we in de kou terug naar de CP. Nog een slaapmutsje en dan snel het warme bed in.

Zaterdag 17 december.

Op deze, voor ons, feestdag worden we pas wat later wakker. Het is nog steeds bitter koud buiten. We hebben ook alle tijd want we kunnen pas rond de middag inchecken op onze nieuwe locatie. Echter rond 11 uur zijn we klaar en vertrekken dan toch maar al vast richting Weert.

Als we aankomen worden we hartelijk ontvangen, we mogen een vrije plek kiezen, en krijgen een uitleg over de camperplaats. Dan is het tijd om eens te gaan kijken in centrum Weert. het is een kleine 2 kilometer als we eerst even kijken bij het restaurant waar we hebben gereserveerd hebben voor vanavond. Daarna rijden we iets terug en parkeren de fietsen in het centrum.

In Weert blijkt het markt te zijn, we lopen wat door het centrum en eten iets bij stadscafé Du Commerce. Na de lunch kijken we nog wat rond in het gezellige centrum en zoals altijd gaan we niet met lege handen terug naar de fiets. Eenmaal terug in de mobilhome kijken we nog even een sgedeelte van de troostfinale van het WK.

Iets over zes uur zijn we klaar om te vertrekken naar restaurant Marrees waar we gereserveerd hebben. Zoals vanmiddag is het maar een paar kilometer maar we zijn toch behoorlijk afgekoeld als we het restaurant binnen stappen. Het is nog rustig en we worden vriendelijk ontvangen. We bestellen eerst een aperitif en daarna het 7 gangen menu wat aangeboden wordt.

Na een heerlijk etentje is het weer tijd om terug te fietsen. In de mobilhome nemen we om weer wat warm te worden nog een lekker kopje thee en gaan dan tevreden naar een een leuke dag slapen.

Zondag 18 december.

Omdat we vanmiddag al weer een etentje hebben met de familie vertrekken we op tijd uit Weert, het is maar een goed half uur rijden naar huis maar we zijn toch ook benieuwd hoe het is met de hondjes en onze kleinzoon Líon. Het is iets over 11 als we dan ook thuis de oprit oprijden. Op naar de volgende 30 jaar.