2022 | Bunschoten-Spakenburg

Donderdag 11 augustus 2022.

Het staat al even op onze planning, een bezoek aan camperplaats Jachthaven Nieuwboer in Spakenburg. Robert zijn moeder is daarvan afkomstig en toen ze is overleden in 2020 is besloten om haar as uit te strooien in het Eemmeer waar Spakenburg aan gelegen is. Tot op heden is het er nooit van gekomen, eerst Corona en later gewoon geen tijd. Ook deze keer kan niet iedereen van de familie die mee wil mee, maar wij besluiten toch om maar alvast eens te gaan.

Robert heeft vandaag een halve dag verlof genomen en het is dan zo rond 15:00 als we uit Lommel vertrekken richting Bunschoten-Spakenburg. Een rit van zo’n anderhalf uur. De weersverspellingen zijn goed, we zitten midden in de hitte gold en die houd zeker nog aan tot en met zondag.

Rond vijf uur parkeren we bij Jachthaven Nieuwboer. We hebben plek 17. Het zijn hier wat smalle plaatsen maar verder is alles prima. We genieten bij de camper van een bierje en tegen half zeven gaan we de bar/restaurant wat eten. We raken al snel aan de praat met een iemadn uit Spakenburg en dan komen we er achter dat we maar echt weinig weten van de tijd dan Robert zijn moeder heeft heeft gewoond.

Na het eten lopen we nog even naar het Eemmeer om de hondjes te laten zwemmen en genieten dan nog even van het uitzicht en de wat koelere avond bij de mobilhome. Het is nog maar 22:00 uur als we het bed in duiken.

Vrijdag 12 augustus 2022.

Om zeven uur gaat de wekker. Robert moet vandaag nog werken dus die moet eruit. Gelijk maar even de hondjes uitlaten en dan voor de camper de laptop aan. Het is al vroeg weer warm. De camperplaatsen zijn echter niet al te breed maar zoals Cruyff altijd zei; ieder nadeel heb zijn voordeel. Doordat de mobilhomes dicht op elkaar staan hebben we voldoende schaduw van de buren. Dan nog eens de luifel en alles komt goed.

Iets later als Jeannette ook wakker is fiets Robert even naar de warme bakker in het dorp waarna we lekker ontbijten. Buiten af en toe wat zwemmen met Stella en Geeske blijven we vandaag op onze stek. Robert moet tenslotte nog werken en het is gewoon te warm.

Tegen de avond als het werk erop zit en de temperatuur al weer wat dragelijker is, stapt Robert nog eens op de fiets richting dorp. We hebben zin in kibbeling en gerookte paling dus gaat hij op pad naar de Graaf’s Vishandel. Jeannette maakt nog wat witlof salade en we genieten van een heerlijke maaltijd.

‘s Avonds als het wat koeler word en er een windje op komt zetten word alles in de mobilhome even opengezet zodat het lekker kan doorluchten. We spelen nog een spelletje Qwirkle en gaan dan naar bed.

Zaterdag 13 augustus 2022.

Het is al bijna half negen als we wakker worden. Snel gaat Robert eruit om met de hondjes te gaan wandelen nu het nog niet zo warm is. Eenmaal terug heeft Jeannette al koffie gezet en genieten we nog even van de koelte voor de camper.

Vandaag is het markt in Spakenburg en daar willen we eigenlijk op tijd naar toe. Rond half 10 vertrekken we vanaf de CP naar het centrum. We lopen langs de sportvelden. van IJsselmeervogels en Spakenburg waar al behoorlijk wat bedrijvigheid is. Het lijkt erop dat ze een open-dag hebben.

Als we bij de markt aankomen zijn sommige kraampjes al open maar het merendeel is nog aan het opzetten. Zoals altijd stoppen we weer bij een kaas boer om wat kaas in te slaan en een lekkere droge worst. Dan nog wat brood en dan is het tijd om plaats te nemen op het terras bij het Buute Bolletje voor een koffie of sinaasappelsap met een warm broodje brie.

Nog voor elf uur wandelen we weer terug naar de camperplaats, even de hondjes laten zwemmen en dan snel weer de schaduw in. Tussendoor gaat Robert nog even snel op de fiets richting de supermarkt en de slijter om wat inkopen te doen.

Aan het eind van de middag als het echt puffen is neemt Robert nog even een duik in het Eemmeer en dan is het tijd om het eten te gaan maken. Helaas ontdekken we dat de gas toevoer knop van onze Safari chef los zit. We proberen het nog om hem dan maar zonder aan te steken maar na een steekvlam onder de plaat proberen we het toch meer niet verder.

Wat trouwens wel goed werkt zijn de twee ventilatoren die we hebben ingebouwd voor de warmte cafvoer van de koelkast. Robert heeft vorige week de Titan TTC-SC22(B) Multi koeler 12V gekocht en ingebouwd (met hulp van de Baai). Het blijft nu ondanks de hitte toch redelijk koel in onze frigo.

Na het eten wat nu dus maar door Jeannette binnen wordt klaargemaakt spelen we nog een spelletje en onder de muziek bij de IJsselmeervogels kruipen we weer ons inmiddels afgekoelde bed in.

Zondag 14 september 2022.

Het is rond acht uur als we opstaan. We doen ons normale ochtend ritueel en beginnen dan met opruimen. We willen vandaag toch wel een beetje voor de ergste hitte vertrekken. Eenmaal klaar word de mobilhome gestart. We legen nog even het grijs water en schonen het chemisch toilet dan dan rijden we terug naar België.

Na een dik anderhalf uur rijden komen we tegen 11 uur aan in Lommel. Het was een warm weekend, een prima camperplek ondanks de smalle plaatsen We hebben weer genoten.