2022 | Golf Weekend

Eind vorig jaar hebben we met een aantal onze handicap 54 gehaald voor het golfen. Sindsdien zijn we al een aantal keer gaan golfen maar nu willen we een keer met de mobilhome gaan, In Afferden vinden we een golfbaan met daarbij de mogelijkheid om met de camper te overnachten.

Donderdag 7 april 2022.

Rond 18:00 uur rijden we richting den Baai. Als het goed is zou Gwennie rondom deze tijd thuis zijn en willen we vertrekken richting Afferden. We hebben gereserveerd bij een camperplaats op golfbaan Bleijenbeek. De familie Baijens is al klaar, en na dat ze even afscheid van Jens en Patty genomen hebben, rijden we richting Limburg.

Onderweg is het toch wel opletten. Er waait een behoorlijke wind en de regen komt soms met bakken uit de lucht. Het is halfacht geweest als we de twee mobilhomes naast elkaar parkeren op de parking bij de golfbaan. Omdat het zo nat is parkeren we de verharde plaatsen in plaats van op het gras. Terwijl Robert naar binnen gaat om ons aan te melden wordt het eten in de camper opgewarmd.

Na het eten als de afwas weer is gedaan, en Jule naar bed is, kijken we wat voetbal op tv en drinken we nog gezellig nog iets. Niet veel later is het tijd om te gaan slapen. Morgen lopen Johan en Robert 18 holes op de baan.

Vrijdag 8 april 2022.

Al vroeg horen we auto’s en stemmen buiten. We staan natuurlijk op de parking bij een golfbaan en daar komen de eerste mensen al om 08:00 uur een rondje lopen. Gelukkig is het weer er vandaag op vooruit gegaan en is het droog met af en toe een zonnetje.

Ondanks dat de mannen hebben gereserveerd om twaalf uur besluiten ze toch om na het ontbijt toch maar eerder te vertrekken voor hun 18 holes. Eerst wat ballen inslaan op de driving range en dan melden bij de receptie. Gelukkig liggen de banen vrij en kunnen ze starten om ongeveer kwart voor 11. Voor hun beide de eerste 18 holes die ze gaan doen.

De dames gaan samen met Jule wat wandelen richting kasteel Bleijenbeek welke prachtig langs de golfbaan ligt. Na de wandeling eten ze iets bij het restaurant voordat Jule naar bed moet voor haar middagdutje. De heren zijn dan net klaar met de eerste 9 holes en pakken even snel een sandwich. Koffie hadden ze al gekregen van de marshal dus kunnen ze weer voldaan verder met de volgende holes.

Tegen half 4 als de mannen klaar zijn wordt er eerst nog even iets gedronken. Dan na een heerlijke douche is het tijd om te vertrekken. Op naar Overloon. Via een mooie route binnen door met een overzet per pont komen we aan bij de camperplaats Golfbaan Overloon. We installeren de mobilhomes en gaan dan richting receptie om ons aan te melden.

In de bijbehorende brasserie vragen we of we ons daar moeten melden. Echt vriendelijk worden we niet geholpen maar de dame achter de bar belt dan toch de eigenaar voor ons. De eigenaar is gelukkig snel ter plaatse en kunnen we ons aanmelden. Hoewel het schijnbaar niet zou zijn toegestaan om huisdieren bij te hebben wordt dit toch toegestaan.

Omdat we niet onder de indruk zijn van de vriendelijkheid van de brasserie besluiten we dan maar richting het dorp te lopen om daar iets te gaan eten. Na twee keer tegen een vol husi te zijn aangelopen vinden we nog een plaatsje bij Restaria, een veredelde frituur. Hier worden we vriendelijk geholpen en het eten is ook prima.

Eenmaal terug op de camperplaats word er nog wel iets gedronken maar rond 22:00 uur is bij iedereen de kaars uit en duikt een ieder zijn bed in.

Zaterdag 9 april 2022.

Waar wij heerlijk hebben geslapen blijkt dat bij Johan en Gwennie de nacht toch wat minder was. Hun hond was behoorlijk ziek waardoor ze maar weinig hebben kunnen slapen. Gelukkig gaat het wat later op de ochtend weer beter met Tygo maar het was behoorlijk schrikken. Ook het weer werkt in eerste instantie niet echt mee waardoor we wat langer binnen in de mobilhomes blijven.

Als het iets later toch wat droger is geworden gaan we op pad richting het Oorlogsmuseum van Overloon. Dit is te vinden op een kwartiertje wandelen van de CP. Onderweg bij de oorlogsbegraafplaats moeten we nog een keer schuilen voor wat regen maar verder blijft het droog.

Niet veel later komen we bij het museum. Omdat Jule al weer bijna naar bed moet besluiten we alleen iets te drinken in de cafetaria. Niet veel later wandelen we terug naar de camperplaats. Eenmaal terug en als de kleine naar bed is, gaan Johan en Robert nog maar 9 holes lopen op de par 3/4 baan.

Na het golfen willen we nog even op het terras bij de brasserie wat drinken. Helaas krijgen we te horen dat het te moeilijk is om iets te drinken te bestellen, er is een privé feestje en we krijgen dus niks. Wat een vriendelijkheid. Dan maar terug naar de mobilhome waar we even omkleden en dan vertrekken naar het centrum.

Vanavond eten we bij de griek. We hebben gereserveerd maar dat blijkt achteraf niet nodig, het is namelijk niet echt een restaurant maar meer een cafetaria waar de meeste mensen iets halen. Verder geen probleem want het eten is prima.

Eenmaal weer terug bij de camper kijken we onder het genot van wat drankjes nog even voetbal en niet veel later gaan we weer naar bed.

Zondag 10 april 2022.

Om kwart voor zeven gaat de wekker. We willen de Formule 1 zien in Australië dus moeten we er vroeg uit. Robert is er gelijk uit, zet de kachel aan, laat de hondjes uit en zet dan de tv aan. Helaas zijn er wat issues omdat men thuis ook aan het kijken is. Dus besluiten we toch maar weer play sports aan te schaffen. Gelukkig gaat dat snel en kunnen we de race kijken. Helaas valt Max uit en zien we Leclerc winnen.

Zodra de race gedaan is zien we ook beweging bij de familie Baijens. Ze hebben gelukkig beter geslapen en gaat het weer goed met Tygo. Na het ontbijt is het tijd om te vertrekken. Vanmiddag is de carnavals stoet in Lommel en daar willen we heen.

De mobilhomes worden nog even geserviced, toilet geleegd en dan is het richting huis. Met wat omwegen rijden we rond 12 uur thuis de oprit op. Het was weer een geslaagd weekend.