2022 | Dag 02. Lipnomeer in Tsjechië

Zaterdag 21 mei 2022.

We zijn al vroeg wakker. Het is nog geen 08:00 uur of Robert is al met Stella en Geeske naar buiten. Ook Jeannette is er al vroeg uit en als Robert terug komt met de hondjes is de koffie al klaar. Dan eerst even snel naar de bakker om wat broodjes te halen waarna we heerlijk ontbijten met zicht op de Moezel. Helaas zien wij geen boot voorbij komen.

Na het ontbijt en de afwas is het tijd om te gaan afrekenen voor de CP. De eigenaar is tussen 09:00 en 10:00 aanwezig dus gaat Robert betalen. Dan is het inpakken en vertrekken. Vandaag staat een lange reisdag op het programma. Gelukkig is het wat bewolkt dus dat maakt het wat minder erg.

De kilometers vliegen voorbij. Mainz, Frankfurt en Würzburg. Dan vinden we het tijd om te lunchen, we vinden in Dettelbach lang een sluis een prima plekje. We wandelen wat met de hondjes, eten wat en vervolgen dan weer onze reis. Waar we eerst in gedachten hadden om tot Oostenrijk door te rijden is dat nu Tsjechië geworden.

Route 51 staat tenslotte voor alle 51 landen van Europe waar we tenminste 1 nacht met de mobilhome willen verblijven. Als we dan zo dicht bij een nieuw land komen moeten we ook van de gelegenheid gebruik maken vinden we. Vlak voor Passau, verlaten we dan ook de snelweg en rijden binnendoor richting het Lipnomeer in Tsjechië.

Bij de grens moeten we nog wel even een e-vignet aanschaffen maar dan houd niks ons meer tegen. Het is rond 18:00 uur als we aankomen bij Camping Villa Bohemia. Ook hier is plek genoeg. Er staan nog twee andere buscampers en twee kleine tentjes. We parkeren weer aan het water en gaan dan even met de honden naar het meer. Nat maar voldaan kunnen de hondjes even rusten als we gaan koken.

Later na het eten en de afwas wandelen we nog wat in de buurt met Stella en Geeske. Daarna genieten we van de mooie zonsondergang en drinken we nog wat in de camper.