2022 | Dag 03. Podersdorf am See

Zondag 22 mei 2022.

Als we wakker worden is de wind gaan liggen en schijnt de zon volop aan het Lipnomeer. Zoals meestal is Robert er het eerste uit en gaat met de hondjes naar buiten. Eigenlijk veel te vroeg maar ok, dan nog maar even het bed in als hij terug is.

Zo rond half negen staan we dan toch echt op. De tafel en stoelen worden buiten gezet, en word er buiten ontbeten. Heerlijk zo met uitzicht over het meer. Even later als het ontbijt binnen is gaat Jeannette de douche proberen en doet Robert de afwas leegt de wc.

Niet veel later als we nog eerst even heerlijk in het zonnetje hebben zitten genieten is het tijd om te vertrekken. Vandaag rijden we binnendoor richting Oostenrijk naar Podersdorf am See. De bedoeling is om geheel binnendoor te rijden en zo dus geen vignet te hoeven kopen.

Het eerste gedeelte door de Zuid Bohemen in Tsjechië is een prachtige route. Het gedeelte door Oostenrijk is ook mooi maar kan niet tippen aan de Bohemen. Rond 16;00 uur komen we aan in Podersdorf. Even zoeken en niet veel later parkeren we bij camperplaats Weinbau HF Ettl.

Eenmaal geïnstalleerd gaan we op verkenning in het dorp. Het valt ons eerlijk gezegd wat tegen. We krijgen het gevoel van een bedevaart dorp. Voor het strand aan de Neusiedler See moet je betalen en we zien voornamelijk oudere mensen. Nu zijn wij ook niet meer de jongste maar toch. We hebben een soort Lourdes gevoel hierbij. Maar ok, dat is ons gevoel.

Omdat we niet van plan zijn om te gaan betalen voor het strand zoeken we een terrasje op waar we iets drinken en een flamkuchen eten. Niet veel later gaan we terug naar de camperplaats. Zoals de naam al aangaf hoort het bij een wijnhuis.

Uiteraard willen we dan ook de wijn wel eens proeven van Weinbau HF Ettl. De eigenaar heeft ons gezegd dat als we 12 flessen kopen de overnachting gratis zou zijn. We proeven wat wijnen en al snel blijkt dat we de nacht gratis mogen verblijven.

‘s Avonds drinken we nog een flesje en kijken we wat Youtube filmpjes. Tegen half tien is voor ons echter al de kaars uit en duiken we ons bed in.