2022 | Dag 01. Ürzig

Vrijdag 20 mei 2022.

Na het werken van Robert is het tijd om te vertrekken. Eerder vandaag hebben we de titter uitslagen van de honden laten bijschrijven in hun paspoort en hebben we de gezondheidsverklaringen opgehaald. De laatste zaken zijn ingepakt.

Althans dat was de bedoeling. Echter nu blijkt dat we nog in Hasselt bij het voedselagentschap een handtekening moeten halen. Dus toch maar iets eerder vertrekken. Gelukkig maar want het was weer behoorlijk druk op de baan richting Houthalen. Eenmaal aangekomen duurt het nog bijna een uur voordat alles geregeld is maar dan kunnen we toch echt vertrekken.

Wat drukte op de weg, wat files en een Google omleiding door Verviers verder, komen we rond 19:00 aan in Ürzig. Als eerste snel water tanken, in alle drukte waren we dat vergeten. Maar al snel blijkt dat onze nieuwe krimpslang kapot is, gelukkig hebben we de oude nog, die we door al het gehaast ook vergeten waren weg te gooien. Eenmaal water gevuld, installeren we de mobilhome aan de oever van de Moezel op Wohnmobil Stellplatz Ürzig an der Mosel.

Dan snel even met de honden op verkenning in het dorpje. Dat is nu niet het grootste dorp dus hebben we al snel besloten dat we tegenover de CP bij Hotel Zehnthof gaan eten. We bestellen beide de asperges met voor Jeannette de zanderfilet en voor Robert de kalfsmedaillon. Dit uiteraard met een heerlijke droge riesling.

Als we hebben afgerekend is het tijd om nog even met de hondjes te gaan wandelen. Niet veel daarna drinken we nog iets in de mobelhome en dan is het tijd om naar bed te gaan.