2022 | Dag 03. Seven Sisters

Zaterdag 17 september 2022.

Vandaag gaan we met de boot over van Calais naar Dover. We hebben geboekt om 08:25 uur en er wordt aangeraden om toch zeker 60-90 minuten op voorhand aanwezig te zijn. Voor ons betekend dat om zes uur eruit. De honden uitlaten, servicen en dan nog een half uur rijden naar de haven.

Het is iets over zevenen als we, dus mooi op tijd, aanschuiven bij de poorten van DFDS. Zoals meestal staan we in de verkeerde rij, want langs ons gaat het een stuk sneller. Als we dan aan de beurt zijn worden alle paspoorten gecontroleerd. Ook die van de honden, waar we zelf de chip moeten scannen. Ook het formulier wat we zelf moesten invullen dat we de hondjes niet zullen verkopen in Engeland willen ze zien.

Dan door naar de douane, ook hier mag het even duren. Het is dan al 08:00 uur geweest als we al een van de laatste mogen boorden. Voor Stella en Geeske is dat wel fijn. Scheelt weer wat tijd dat ze alleen in de mobilhome moeten blijven.

Eenmaal aan boord gaan we eerst naar het restaurant voor een full English breakfast. Als we dan goed en wel aan tafel zitten voelen we de boot al vertrekken. Het ontbijt en een bezoek aan de tax free shop later zijn we al in Dover. Hier gelukkig geen controles dus we rijden zo Engeland binnen.

Als eerste gaan maar eens op zoek naar een plek om even samen met de honden te genieten van het mooie weer. De zon schijnt volop dus parkeren we langs het strand in Hythe. Een mooi breed lang stenen strand waar het nu nog heerlijk rustig is. Na een wandeling langs water zetten we ons nog even om te genieten van het uitzicht.

Verder richting westen dan maar. Jeannette heeft nog een plekje gezien op de kaart waar we heen gaan. Dungeness, een landtong, natuurpark maar ook de locatie van een kerncentrale. We zien wel borden dat je er niet mag overnachten met de camper maar dat stond toch al niet op de planning. Als we rondrijden zien we hier en daar wat houten huisjes. Daarnaast ook dode boten, zoals Jeannette ze noemt.

We parkeren bij een pub/restaurant waar vandaan een klein treintje vertrekt. Naast ook een vuurtoren is er verder niet veel. Wel leren we nog dat vanuit hier een pijpleiding loopt naar Normandie waar in de tweede wereld oorlog de geallieerden werden bevoorraad. Al met al leuk om eens gezien te hebben en geweest te zijn.

Onze reis gaat verder. Ons einddoel vandaag zijn de Seven Sisters Cliffs, iets ten westen van Eastbourne. De route brengt ons eerste door het centrum van Eastbourne langs de pier. Een mooi centrum maar wel heel druk. Eenmaal weer de stad uit rijden we richting The Beachy Head, een pub waar je op de parking mag overnachten.

Gelukkig is het nog niet te druk met mobilhomes, sterker nog we zijn de eerste die hem op de parking neerzetten. Tijd voor een wandeling. Je ziet wel gelijk dat het een echte toeristische trekpleister is. En terecht. De krijtrotsen en uiteraard ook het Beachy Head Lighthouse zijn indrukwekkend en prachtig om te zien. Na een kleine twee uur rond gewandeld te hebben nemen we plaats op het terras bij de Pub.

Netjes vragen we of we mogen overnachten en drinken we een pint. We reserveren gelijk voor het avondeten en dat blijkt ook wel nodig. Het is druk maar we hebben, na wat aandringen, nog een plek. Na het eten wandelen we terug naar de camper. We zijn ondertussen niet de enige meer. Vanuit ons huisje zien we de zon prachtig ondergaan. Onze eerste dan in Engeland is meer dan geslaagd.