2022 | Dag 04. New Forest NP

Zondag 18 september 2022.

Vandaag een keer rustig aan na steeds op tijd te zijn opgestaan. Nog even met de hondjes wandelen en een lekker ontbijt gegeten. Zelfs nog even koffie gezet voor onze Duitse buren die op reis zijn met een huur busje en die buiten zitten te ontbijten met dikke jassen aan. Het is dan ook al 10:00 uur geweest als we Beachy Head verlaten.

We vervolgen eerst de kustweg langs de krijtrotsen waarna we iets meer het binnenland in trekken. In de buurt van Brighton stoppen we eerst bij een grote supermarkt om wat boodschappen te doen. Morgen is tenslotte alles gesloten in verband met de begrafenis van de Queen.

Wanneer we genoeg hebben ingeslagen gaan we verder richting Arundel. Op internet hebben we gelezen dat er een mooi kasteel is en dat het wel een leuk plaatsje zou zijn. Niet veel later parkeren op een grote parking niet ver van het centrum.

Een bezoek aan het kasteel laten we achterwege, maar we wandelen wel door het dorpje. Het is inderdaad een leuke plek en we genieten tegelijk van het mooie weer. Na onze ronde zoeken we de mobilhome weer op, om op zoek te gaan naar een camping. Morgen is alles dicht dus willen we een lekkere rustdag houden.

We besluiten richting New Forest National Park te rijden. Als we dan aankomen bij Long Meadow Campsite staat er eerst een bordje Full op de poort. We bellen toch aan en even later kunnen we plaats nemen op een groot en bijna leeg veld. Plek genoeg dus.

Eenmaal geïnstalleerd, zoveel werk is dat niet zonder stroom en op een vlak grasveld, wandelen we wat rond over de plaats en in het nabij gelegen bos. Het is een prima plek. Hier kunnen we het wel twee nachten volhouden.