2022 | Dag 04. Aan de Donau

Maandag 23 mei 2022.

Eindelijk is het iets later voordat we wakker worden, Het is half negen geweest als we uit ons bed stappen. Zoals elke ochtend gaat Robert even met de hondjes op pad en daarna naar de bakker om brood te halen. Jeannette zet ondertussen koffie.

Onderweg naar de bakker ziet Robert tot zijn grote genoegen een bord hundenzone, dat moet hij onthouden voor straks. Bij de bakker word hij nog aangesproken dat de mondkapjes hier nog verplicht zijn maar met het brood keert hij even later toch nog bij de mobilhome terug.

Heerlijk buiten in het zonnetje word ontbeten, waarna we om de beurt een douche nemen in de camper, Dan nog even servicen en het is weer tijd om te vertrekken. Als eerste rijden we naar de hundenzone. Stella en Geeske mogen in een prima plek even heerlijk spelen met nog twee andere labjes en zwemmen in de Neusiedler See.

Dan is het echt tijd om verder zuidwaarts te trekken. Het duurt meer een half uurtje voordat we de grens met Hongarije oversteken. In het eerste de beste tankstation wordt gelijk getankt. De diesel is in Hongarije namelijk een stuk goedkoper. 1 euro 26 tegen de 2 euro 39 van twee dagen geleden in Duitsland. Helaas is de brandstof waarschijnlijk op rantsoen want we mogen niet meer dan 40 liter tanken.

Een kleine 40 kilometer voor onze bestemming van vandaag stoppen we nog even om wat boodschappen te doen bij de Lidl. Dan rond 16:00 arriveren we bij Parking Kék Duna Vendéglo Etterem. Een gratis CP aan de Donau. Alhoewel er geen voorzieningen zijn is het voor ons een prima plek. Een genot om te staan.

We zetten ons heerlijk voor de camper in het zonnetje met zicht op de Donau. Puur genot. Tegen etenstijd begeven we ons naar het bijgelegen restaurant Kék Duna Vendéglő Étterem, waar we drinken en eten voor in totaal 22 euro 30.

Na het eten gaan we terug naar de camper. We genieten nog heerlijk van het uitzicht.