2022 | Dag 05. Kovilj

Dinsdag 24 mei 2022.

Na een onrustige nacht met hevige regen en zwaar onweer is het tegen de morgen weer opgeklaard. Het zonnetje schijnt weer en we kunnen dus heerlijk buiten ontbijten. Er zijn afgelopen nacht nog twee rondvaartboten aangemeerd en de bussen met passagiers rijden af en aan.

We wandelen nog wat rond bij de bij de boten en besluiten om dan toch maar weer verder te trekken richting Servië vandaag. Als alles is opgeruimd en ingepakt rijden we weer binnendoor naar het zuiden. Vlak voor de grens wordt nog snel getankt, en dan duikt al snel de grens op.

Vanaf een afstand zien we al eerst wat wachttorens en hekwerk, heel apart om in deze tijd nog te zien. Als eerste moeten we stoppen bij de Hongaarse douane. Paspoorten, auto papieren en de paspoorten van de hondje worden bekeken. Met komt zelf even binnen kijken in de mobilhome maar dan mogen we verder.

Verder houd in zo’n 100 meter, dan staan we voor de Servische grens. Ook hier worden alle papieren gecontroleerd, de garage moet open en dan honden papieren worden hier gecontroleerd. We mogen binnen maar wel met de opmerking dat we wel een formulier voor de honden zijn vergeten. Dat is niet vanuit Servië maar volgens de douanier een Europese regel. Dat de honden niet in aanraking zijn geweest met wilde dieren zoals apen. Maar geen probleem, we zijn de grens over.

We rijden als eerste richting Novi Sad. Jeannette heeft daar het fort van Petrovaradin gevonden wat we willen bezichtigen. Na een heel gezoek voor een parking vinden we er een langs de weg. Samen met de hondjes lopen we de weg omhoog richting het fort. Met een temperatuur van 30+ graden is het behoorlijk zweten.

Eenmaal boven valt het fort op zich wat tegen. Het uitzicht over Novi Sad echter is prachtig. We kopen boven wat water, gelukkig kun je hier overal met euro’s betalen, en genieten van het uitzicht, Na een uurtje zijn we terug bij de camper.

Iets buiten Novi Sad willen we overnachten in Kovilj, via Campercontact hebben we daar een camperplaats gevonden die ons wel iets leek. het is rond 16:00 uur als we stoppen voor het hek van Coffeecamp-Kovilj. We bellen naar het nummer wat op het hek staat en worden in prima Engels te woord gestaan.

Niet veel later is de eigenaar ter plaatse en parkeren we de mobilhome op de zeer nette camperplaats. Na ons arriveren nog een Engels koppel en een Duits gezin wat op doorreis is. Tegen de avond is het tijd voor onze eerste BBQ. .