2022 | Dag 05. Funeral of the Queen.

Maandag 19 september 2022.

Vandaag is de dag dat Queen Elizabeth II word begraven. In Groot-Brittannië is zowat alles gesloten dus blijven we dagje staan op Long Meadow Campsite. dat betekent extra rustig aan doen. We blijven wat langer liggen, ontbijten rustig en werken wat sociale media bij.

Voordat we het in de gaten hebben is het al 11 uur geweest. Tijd om toch eens in actie te schieten. Robert heeft een aantal geocaches gezien hier in The New Forest. Het is al even geleden dat we die gezocht hebben maar we hebben er nu echt wel zin in.

Als we de poort uitlopen het bos in zitten we al gelijk in het National Park. Een prachtige omgeving met bos, watertjes, heide en veel wild. Binnen het park lopen zo wilde paarden, hooglanders, herten, reeën en grijze eekhoorns die we ook allemaal zien.

Op zoek naar onze eerste geocache hebben we wel wat moeite met een waterstroompje, we steken het op allerlei manieren we vier keer over voordat we de cache vinden. Snel verder naar de volgende. Als we dan een groot stuk hei over wandelen met Stella en Geeske zien we vlak voor ons een hert staan op nog geen 100 meter.

Van schuinachter ons horen we ineens een stem die ons toespreekt. Een ranger vraagt of we met de hondjes wat verder om willen lopen. Hij zit er al geruime tijd om het hert te volgen en verwacht dat als we er zo dicht langslopen hij er vandoor zal gaan. Uiteraard zijn wij de beroerdste niet en wandelen met een grote boog er omheen.

Nadat we de tweede cache gevonden hebben zetten we ons even op een omgevallen boom, geven de hondjes wat te drinken en drinken zelf ook iets. Niet veel later gaan we verder naar de derde en laatste cache voor ons vandaag. ook die wordt vrij snel gevonden.

Ruim 8 kilometer verder nemen we weer plaats voor de mobilhome om te genieten van een frisse pint. Jeannette kijkt de uitvaart van de Queen en we genieten van het zonnetje. De rest van de dag blijven we heerlijk bij de camper waar we tegen de valavond nog twee herten over het ondertussen bijna lege campingveld heen zien lopen. Een mooie afsluiting van deze dag.