2022 | Dag 06. Wales

Dinsdag 20 september 2022.

Na twee nachten in de New Forest gaan we vandaag verder. Zoals al eerder aangegeven willen we zoveel mogelijk landen aandoen met onze mobilhome dus rijden we vandaag richting Wales. Volgens de regels van Route 51 geen echt nieuw land maar toch.

Ruim 30 jaar geleden in de tijd dat Robert nog bij het Korps Mariniers zat heeft hij de bergtraining gedaan in dit deel van het Verenigd Koninkrijk. Het lijkt ons dan ook leuk om maar eens die kant op te gaan, richting Abergavenny in The Brecon Beacons National Park.

Als we echter op de kaart kijken zien we dat de route ongeveer langs het Unesco monument Stonehenge komen. Uiteraard willen we daar dan ook passeren. Ook hier is Robert in zijn legertijd al eens geweest en is er best wel positief over. Genoeg te doen vandaag maar eerst maar eens opruimen en vertrekken.

Na het legen en vullen nemen we afscheid van Long Meadow Campsite en trekken we door de New Forest richting noorden. De route door het park is echt mooi, wilde paarden en ezels te over en regelmatig moeten we ook stoppen als er weer een paar oversteken. Eenmaal het park uit, nemen we de wat grotere wegen omdat we toch ook wat kilometers moeten maken.

Eenmaal bij Stonehenge parkeren we op een grote bus en mobilhome parking. Helaas nog geen steen van het monument te zien. Dit is toch heel anders dan Robert had verteld en voor ogen had. Als we bij het visitor centre aankomen zien we prijzen van 30 engelse pond per persoon. Als we dan vragen of de hondjes ook mee mogen horen we dat die niet in de bus meemogen, ze mogen ook niet op de historische site en ook niet in exhibition area.

Reden genoeg voor ons om dan maar niet naar binnen te gaan. We hebben al een tip gekregen dat je iets verderop met de mobilhome kan parkeren en dat je daar ook prima uitzicht hebt op stenen. Zo gezegd zo gedaan en even later parkeren we op een baan met prima uitzicht op Stonehenge. Eerlijk gezegd we vonden Ales Stenar in Zweden leuker om te bezoeken.

Dan door naar de Abergavenny. Als we bij Bristol de brug over rijden zijn we officieel in Wales. Maar als we dan in de buurt van de cp komen begint Google weer op te spelen. We worden weer een pad ingestuurd waar we haast niet door kunnen (qua breedte) ook is het nog eens behoorlijk steil en op het eind komen we erachter dat we niet uitkomen waar we moeten zijn.

Een vriendelijke Welshman stuurt ons weer terug naar beneden om het dan maar via een andere kant te proberen. Helaas is dat ook niet mogelijk omdat men daar aan de weg bezig zijn. Op naar een andere cp dan maar. Bij The Horseshoe Inn vinden we plek. Je mag er gratis staan als je iets consumeert. Zoals al wel bekend is dat bij ons geen probleem.

We proberen eerst nog wat geocaches te vinden en drinken daarna wat in de pub die pas om 17:00 open gaat. Gelijk maar reserveren voor het eten om zeven uur en we hebben aan onze ”verplichting” gedaan. The Horseshoe Inn blijkt een gezellige pub en met een volle maag vertrekken we om 21 uur terug naar de camper. We kijken nog de slimste mens en duiken dan ons bed in.