2022 | Dag 08. Tintagel

Donderdag 22 september 2022.

Het is nog vroeg als we wakker worden. Het heeft de hele nacht behoorlijk gewaaid en hierboven op de klif waar we staan voel je dat wel. Een geluk is dat zodra Jeannette het scherm voor het raam omhoog doet we vanuit bed een mooi zonsopgang zien.

Nog steeds staan we helemaal alleen, buiten wat schapen die rond lopen om de mobilhome. Nog even genieten van de rust en het uitzicht tijdens het ontbijt en dan maken we ons klaar om verder te trekken. Als eerste gaan we richting Ilfracombe, waar Jeannette de Tunnels Beaches heeft gevonden waar we wel eens willen gaan kijken.

We volgen de A39 langs de kust en zien we fantastische uitzichten. Niet veel later parkeren we op een camperplaats midden in het centrum. Als we staan geparkeerd en het parkeergeld voor 3 uurtjes hebben betaald wandelen we eerst naar de High Street. De winkelstraat van Ilfracombe. Er zijn inderdaad winkels maar veel stelt het niet voor. Jeannette vind hier overigens wel een vlaggetje voor op haar rugzak.

Aan het eind van de winkelstraat slaan we rechtsaf richting het Kanaal van Bristol naar de Tunnels Beaches. De inkom is 3 pond pp maar hier mogen de hondjes wel mee. Alleen mogen deze niet op het strand, maar dat is momenteel toch niet erg groot grapt de man achter de kassa.

Als we door de eerste tunnel zijn komen we eerst bij de gentlemen’s beach. Een mooi plek met een bar aan een strandje tussen de rotsen. Vandaag is het alleen niet toegankelijk daar er een bruiloft is. Iets verder door nog een tunnel komen we bij een bar/winkeltje en hebben we uitzicht op de ladies beach. Toch wel bijzonder om eens te zien en voor ons zeker de moeite waard.

Na het bezoek wandelen we nog wat langs de kust langzaam richting mobilhome. Op naar een volgend punt onderweg naar Land’s End. Iets buiten Ilfracombe stoppen wel nog even om LPG te tanken om wat verder in Barnstaple langs de River Taw te genieten van onze lunch.

Ons volgende doel is dan Tintagel. naar het schijnt een leuke kustplaats met een kasteel. We volgen nog steeds de route langs de kust, waar we ook nu weer een aantal klimmetjes van 25% tegenkomen.Als we in de buurt van de bestemming komen gaan we van de A39 af en volgen we een Nederlandse camper over de smalle Engelse wegen.

Zo te zien is onze voorligger niet helemaal op zijn gemak, en het rijden gaat dan ook mat horten en stoten. Net buiten Tintagel slaat hij gelukkig af zodat de drukke smalle straat in het centrum hem bespaart blijft. Omdat we ons chemisch toilet moeten legen rijden we naar de enige camping die er is. Helaas moet je voor drie nachten boeken dus besluiten we om dan maar ergens anders ons heil te zoeken.

Vlak langs de camping parkeren we bij een boer en gaan dan op stap in het centrum. We kopen voor het eerst een Cornish Pasty en wandelen rond het kasteel. Terug bij boer gooien we 3 pond in de honesty box en gaan dan verder op zoek naar een camping om ons toilet te legen.

Met wat omwegen dankzij Google komen we niet veel later uit bij Polzeath Camping. Hier kunnen we gewoon voor een nacht verblijven en niet veel later installeren we ons dan ook op een groot grasveld met zicht op de oceaan. Het is rustig op de camping en helaas begint het voor de eerste keer deze vakantie te regenen.

Wat later op de avond zien we voordat we gaan slapen eerst nog Belgie en Nederland winnen in de Nations League.