2022 | Dag 09. Land’s End

Vrijdag 23 september 2022.

Gelukkig is het deze ochtend weer droog. Na een ontbijt met een gebakken eitje is het tijd om te vertrekken, uiteraard wordt eerst wee alles geleegd wat geleegd moet worden en gevuld wat gevuld moet worden. Daarna is het richting Land’s End ons uiteindelijke doel van deze vakantie.

Als we rond de middag aankomen mogen we parkeren voor 10,50 pond. Het is gelukkig niet al te druk en al snel wandelen we langs het pad naar wat volgens sommigen het meest westelijke punt is van Engeland. Er staat een grote gebouw wat als soort van poort dient met daarop Land’s End. Daarachter vooral souvenirs winkels en restaurantjes.

Eenmaal door de toeristische attractie heen komen we bij de rotsen. een prachtig uitzicht langs de rotsige kust en over de oceaan. Langs het pad zien we borden met wat voor een wildlife hier te zien is. Tot onze verbazing zou hier ook de grote witte haai zou zitten. Verder ook dolfijnen en laten net die vandaag zien springen voor de kust.

Met een uur hebben we het wel gezien, we rijden terug naar de bewoonde wereld. Onderweg bij Penzance zagen we in de verte Saint Michael’s Mount wat we ook wel eens van dichterbij willen zien. We parkeren op de parking voor motorhomes en wandelen dan richting het strand. Helaas staat de weg naar het eiland onder water dus moeten we het doen met foto’s vanaf het strand.

Dan wordt het tijd om een overnachtingsplek te gaan zoeken. Bij Cheddar Gorge hadden we de tip gekregen om eens te gaan kijken bij Henry’s Campsite in Lizard. Dat is dan weer het zuidelijkste puntje van Engeland. We hadden al gehoord dat het een soort van hippie camping zou zijn en als we aankomen wordt dat ook bevestigd.

Henry heeft gelukkig nog een plek vrij en we parkeren op een plaats met uitzicht op zee. Als we wat rondwandelen over de camping worden we helemaal blij. Wat een leuke camping. Dan maar eens richting het dorpje zelf. Ook dit blijkt veel leuker te zijn dan het hele Land’s End gedoe. Snel stoppen we nog even bij de Top House Inn voor en drankje en reserveren gelijk voor het eten vanavond.

Zoals gezegd eten we ’s avonds in de pub en als later terug lopen richting de mobilhome zijn we het er over eens, hier willen we nog wel een dagje blijven.