2022 | Dag 09. Naar het zuidelijkste punt.

Zaterdag 28 mei 2022.

We zijn al vroeg wakker. Omdat we vandaag verder willen starten we na het ontbijt met opruimen. We legen nog even het toilet, het vuile water en de vers watertank word gevuld. Nog even afrekenen en we zijn vertrokken richting Durrës.

Van meerdere mensen hebben we nu gehoord dat Kamping Pa Emer zeker de moeite waard moet zijn. Op Campercontact zien we dat hij maar 3 sterren heeft maar we zijn toch benieuwd. De route er naar toe is voornamelijk over gewone wegen. In Albanië houdt dan in veel gaten en dus voorzichtig rijden. Dat vond ook Google want die rekent ruim 2 en een half uur voor de 130 kilometer.

Eenmaal Onder Durrës aan de kust lijk Google Maps toch wat moeilijkheden te hebben met het vinden van de lokatie. Een paar keer opnieuw instellen, wat borden volgen van de camping zelf en dan nog maar op goed geluk wat proberen. Uiteindelijk rijden we langs de kust op een onverharde weg onder het bord Kamping Pa Emer door. We zijn er geraakt.

Als Robert heeft ingecheckt mogen we een plek uitzoeken. Jeannette heeft al wat gezien langs het water. Als we dan onze plek oprijden blijkt alles toch wel de moeite waard te zijn geweest. We staan op nog geen 10 meter van de Adriatische zee. We kijken uit op The Island. Een restaurant en terras op een kunstmatig eiland gebouwd die via een houten brug is verbonden met het vaste land.

Wat een superplek. Snel de stoelen en tafel buiten zetten. Het Sub board word opgepompt en dan snel de zee in. Het is hier ruim 30 graden dus we kunnen wel wat verkoeling gebruiken. Ook voor Stella en Geeske is het prima, de zee loopt hier maar langzaam af dus kunnen ze toch wel bijna 100 meter mee de zee in.

Maar de hondjes vinden het sub board ook geweldig, Heerlijk springen ze bij Jeannette op de planken laten zich meevaren. Prachtig om te zien. Als we genoeg zijn afgekoeld gaan we op verkenning naar het eiland. Het is nog wat vroeg maar we besluiten er toch maar wat te eten.

Tegen de avond lopen we terug naar de mobilhome. Zetten ons met zicht op zee en zien een mooie zonsondergang. Het was een prima dag.