2022 | Dag 10. Henry’s Campsite

Zaterdag 24 september 2022.

Vannacht heeft het weer geregend, sterker nog, dat doet het deze ochtend nog steeds. Gelukkig wordt het volgens de weer app van Jeannette rond elf uur droog en dat klopt helemaal. Ondertussen is ons hele ochtend ritueel afgewerkt dus kunnen we gelijk op pad. De wandelschoenen worden aangetrokken en we kunnen vertrekken.

Als eerste gaan we langs bij de pub. Het internet op de camping is zo goed als niets en we willen toch wel even kijken waar we heen gaan wandelen. We besluiten naar Lizards Lighthouse te gaan en vandaar uit zien we wel. Het is een korte wandeling er naar toe. We kijken even op de kaart die er is en besluiten om een stuk langs de kust te nemen.

Gelijk beneden komen we bij wat dan het zuidelijkste puntje zou moeten zijn. Ook hier wat souveniers shops, het zuidelijkste cafe van Engeland maar ook een natuurpunt waar men bijhoudt wat er allemaal gespot word. Uiteraard zoeken we even mee en turen over de zee. Buiten wat meeuwen en een reiger zien we eerst niet zoveel. Als we dan in de verte wel wat zien springen denken we eerst dat het weer dolfijnen zijn. Van de locals horen we echter dat het blauwvintonijn is.

De tocht langs de kust voert ons langs prachtige plekken. Steile rotsen met daaronder mooie strandjes. De hondjes lopen het grootste gedeelte ook gewoon los dus die vermaken zich ook prima. En net als we het er dan over hebben dat we nog geen zeehonden hebben gezien word ook die wens verhoord. Op een strandje tussen de rotsen zien en horen we een moeder zeehond met twee jongen.

Gelijk een mooie afsluiter van onze wandeling/hike. Terug in Lizard nemen we onder een heerlijk zonnetje plaats op het terras bij de Top House Inn. Er wordt gelijk weer gereserveerd voor vanavond en we genieten van een biertje en een lunch.

‘s Avonds na het eten als we terug zin op Henry’s Campsite is er nog een klein Jazz optreden. Wij laten het aan ons voorbij gaan en horen het vanuit de mobilhome waar we ons bij de hondjes zetten.