2022 | Dag 11. Durdle Door & Lulworth Cove

Zondag 25 september 2022.

De dag dat Remco Evenepoel wereldkampioen wordt. Als we wakker worden zien we de berichten al van vrienden uit België die al vroeg aan het kijken waren. Mooi om te horen, helaas is het internet hier zo slecht dat al waren we vroeg op gestaan toch niks hadden kunnen volgen.

Vandaag staat een eindje rijden voor de boeg. We hebben nog een paar dagen maar donderdag ochtend moeten we weer met de boot over. Vandaar dat we wat kilometers gaan maken en wel richting Durdle Door. Deze locatie hadden we al op ons lijstje staan voordat we vertrokken, en nu we ook nog eens gezien hebben dat Lulworth Cove er vlakbij is, willen we dit zeker bezoeken.

Na voor ons doen, een lange rit van bijna 300 kilometer parkeren we vroeg in de middag op Durdledoor Holiday Park. Even snel een stokbroodje komen in de winkel, onze schoenen aan en vertrokken zijn we voor een mooie wandeling langs de kust.

Even buiten de camping loopt het pad al, rechtsaf richting Durdle Door, linksaf gaat naar Lulworth Cove. We besluiten eerst naar de cove te gaan. Na een behoorlijk klim maar zeker zo’n zware afdaling zien we de cove liggen. Prachtig rond tussen de rotsen. We wandelen naar een van de eindpunten waar de opening is met de zee.

Heel wat foto’s later dalen we af richting het dorpje om wat te drinken. De hondjes krijgen een honden ijsje en als we weer wat uitgerust zijn wandelen we terug omhoog richting Durdle Door. Ook dit blijkt zeer de moeite waard om eens te bezoeken en we genieten dan ook even zittend op de klif met uitzicht op rots.

Eenmaal terug bij de mobilhome wordt er nog gekookt en kijken we Nederland-Belgie voor de Nations League. Ondanks het eind rijden was het toch een fantastische dag.