2022 | Dag 11. De Baai van Kotor

Maandag 30 mei 2022.

We vetrekken weer bij Kamping Pa Emer. We hebben twee schitterende dagen gehad en hadden, mochten we meer tijd gehad hebben, nog graag langer gebleven. Na het afrekenen het inpakken en het servicen vertrekken we weer richting Montenegro.

De route is tot Shkodër hetzelfde als twee dagen terug. Echter dan draaien we de andere kant op richting de zee en naar de grens met Montenegro. Waar we de laatste tijd vooral hebben moeten oppassen voor overstekende paarden, koeien, schapen, ezels of geiten hebben we nu toch wat vreemdere beesten op de weg.

Als eerste zien we een doodgereden slang op de weg liggen en even later moet Robert uitwijken voor een overstekende schildpad. Zonder ongelukken komen we dan bij de grens. Jeannette kan hier nog snel een vlaggetje van Albanië scoren voor op haar rugzak en dan kunnen we aanschuiven voor de douane.

Hier zien we een mooi stukje corruptie. De Montenegrijn voor ons moet zijn kofferbak open maken. We zien daarin een grote tas en een koffer. Als hij deze moet openen pakt de bestuurder een slof sigaretten en maak deze open. Een pakje verdwijnt snel in de handen van de douanier en de kofferbak mag weer dicht . Snel zien we de auto dan weer door rijden.

Gelukkig kunnen wij zonder issues de grens passeren. We volgen de kustlijn en merken op dat men hier toch al een stuk verder is met het toerisme dan in Albanië. Net na de middag parkeren we op een parking in Kotor. Dit zou ook een camperplaats zijn maar dan niet een waar wij willen overnachten.

Uiteraard bezoeken we wel Kotor. Een oude stad met een vestigingsmuur. Binnen de muren een en al souvenirs winkels, restaurantjes en barretjes. Het heeft veel weg van Mont Saint Michel. Niet echt ons ding maar wel blij om het gezien te hebben.

Jeannette vind ook hier nog een vlaggetje van Montengro, we eten een ijsje en gaan dan snel terug naar de mobilhome, op zoek naar een betere overnachtingsplek. We volgen de weg langs de baai van Kotor. Het is een schitterende route. Net alsof we langs een fjord in Noorwegen rijden maar dan veel warmer.

We vinden een plek in Kostanjica bij Auto Camp Dule, een kleine camperplek aan de baai van Kotor.