2022 | Dag 12. Camperstop Vineyard.

Dinsdag 31 mei 2022.

Als we wakker zijn is het al moeilijk om een plekje te vinden waar we in de schaduw kunnen ontbijten. Alleen voor de mobilhome aan het water is nog wat. Vandaag kunnen we rustig aan doen. Van onze Nederlandse buren hebben we een tip gekregen van een camperplaats in Kroatië aan een wijngaard. Er zou een Nederlandse eigenaresse zijn en het is maar net over de grens.

Tijd genoeg dus. Ook fijn omdat Robert vanochtend nog wil proberen om kaarten voor Bruce Springsteen te krijgen volgend jaar in Landgraaf. Dankzij een tip van Sjaak is dat een dag eerder dan de regulier verkoop en ja hoor binnen de 5 minuten zijn de 6 kaarten binnen.

We pakken dan alles in en volgen weer de route langs de Baai van Kotor richting Kroatië. Wederom een mooie route en binnen een uurtje rijden we Camperstop Vineyard op. We bellen naar Antje de eigenaresse en die blijkt op pad te zijn. Zet je mobilhome maar neer zoals je wilt, zet je stoelen buiten en geniet. Ik kom straks even langs.

Zo gezegd zo gedaan, en als we even later heerlijk zitten te genieten zien we Antje verschijnen. Een Nederlandse, getrouwd met een Kroaat. Jaren in Belgie gewoond dus dat schept gelijk een band. We krijgen een hele uitleg, ook over Dubrovnik en vele tips. Als welkom ontvangen we ook nog een zelfgemaakt wijn likeur.

We begrijpen dat de wijngaard maar zeer beperkt is maar dat we toch in de mogelijkheid zijn om wat te kopen, Wij zijn zoals bekend de beroerdste niet en kopen uiteraard wat wijn om te proeven. Dit inclusief de wijn uit 2018 die door was aangemerkt als hoge kwaliteit door een onafhankelijke test.

Wat later in de middag wandelen we nog wat rond in de omgeving. Eigenlijk is het veel te warm dus na een kilometer of drie hebben we het wel gezien. We zetten ons weer voor de mobilhome, We koken iets, spelen nog een spelletje en gaan dan heerlijk slapen.