2022 | Dag 12. Bournemouth

Maandag 26 september 2022.

Robert is al vele jaren supporter van Bournemouth. een Engelse voetbal club die hij en wat vrienden al volgen vanuit de tijd dat ze nog in League One speelden. In die periode is hij met Bas een wedstrijd gaan bezoeken tegen Nottingham Forest (2005, 1-1)

Sindsdien gaan hij toch wel twee keer per jaar een wedstrijd kijken echter altijd uitwedstrijden daar ze nu in de Premier League spelen en de thuiswedstrijden altijd uitverkocht zijn. AFC Bournemouth heeft dan ook het kleinste stadion in de league met maar iets meer dan 10.000 plaatsen.

Omdat het niet al te ver is vanaf onze locatie zijn we al op tijd in het centrum. We parkeren ergens op een weg hoog langs de kust en wandelen dan naar de Bournemouth Pier, en het centrum. Niet veel later gaan we verder richting het stadion, Dean Court.

Dit roept wel wat herinneringen op en na wat foto’s verlaten we Bournemouth weer op weg naar The New Forest National Park. Zoals de vaste volgers wel weten waren we hier vorige week op de heenweg ook al. Maar ja omdat we het hier zo mooi vinden willen we nog wel een keer hier overnachten.

Dat blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan. Als eerste rijden we naar Milford on Sea, Jeannette heeft daar een leuke cp gevonden met uitzicht op Ilse of Wight. Eenmaal daar blijken de plaatsen we heel erg smal langs de weg en rijden we verder.

We bezoeken nog wel zeker 4 locaties maar bij de een mag je niet overnachten, dan is de camping al gesloten. We belanden dan bij Holmsley Campsite waar we nog wel terecht kunnen. Het is echter al wat later dus echt veel tijd om te ondernemen is er niet meer.

Na het eten wandelen we nog wat over de campsite wat een oud militair vliegveld blijkt te zijn.