2022 | Dag 13. Beaulieu National Motor Museum

Dinsdag 27 september 2022.

Gisteravond heeft Robert nog een uitnodiging gehad van Justin, een vriend die hij kent van Bournemouth, om langs te komen op zijn werk in het Beaulieu National Motor Museum. Uiteraard Gaan we hierop in en vertrekken dan ook na het ochtend ritueel daar naar toe.

Het is maar een klein stukje rijden door The New Forest voordat we parkeren op de parking. Bij de kassa hoeven we ons maar te melden en krijgen we gratis toegang tot het park. Omdat Justin nog in een meeting zit gaan we eerst zelf op pad in het park. We starten natuurlijk bij de al van auto’s en motoren.

Als we binnen komen zien we al gelijk hele oude auto’s staan, nog vanuit de 19e eeuw, langzaam aan worden ze dan steeds nieuwer, tot formule 1 wagen en auto’s die gebruikt zijn in de James Bond films. Ook zien we er nog een van de eerste caravans en een oude mobilhome. Al met al zeker de moeite waard om eens gezien te hebben.

Nadat we ook de hal met bekende filmauto’s, dus auto’s die in een film voorkomen, en de hal rondom TopGear waar vele creaties vanuit de serie staan hebben gezien gaan we naar het restaurant om iets te drinken. Justin is ondertussen uit zijn meeting en komt ons begroeten. Als oud gids in het park weet hij precies waar we moeten zijn en hij neemt ons mee naar de Abbey achter op het terrein die we gezien moeten hebben.

We nemen de oude dubbeldekkerbus er naar toe en gaan eerst langs de secret army exhibition, hier werden special agents voor Churchill getraind in de tweede wereldoorlog. Als we dan in de Abbey komen moet Justin weer aan het werk. Wij lopen nog wat rond en gaan dan verder, richting Dover.

Jeannette heeft gekozen voor een CP in Chilham. Een leuk klein dorp met echte vakwerkhuisjes. Eenmaal geparkeerd komen we er al snel achter dat er op de parking niet echt een vlak stuk is. Omdat we ook al snel door het dorp zijn gewandeld en er verder niet veel is besluiten we door te rijden.

Bij de The Flying Horse Pub in Boughton Lees vinden we een prima plek. Uiteraard moeten we wel weer iets consumeren maar dat is aan ons wel besteed.