2022 | Dag 18. Camp Marina

Maandag 06 juni 2022.

Onze bedoeling was om vandaag nog een dag op Camp Adriatic te blijven. Hoe anders kan het gaan. Als we aan het ontbijt zitten rijden de vrachtwagens af en aan langs het pad waar we staan. Er zijn werken op de camping en aangezien het weer maandag is gaan ze weer verder met de werken. We besluiten dus maar te vertrekken vandaag.

Gisteravond zagen we dat een foto van Robert op onze Instagram pagina was geliked door Primosten Photography. Hier zagen we een aantal foto’s van Primošten, een leuk stadje was eigenlijk geheel in zee lag. Voor ons een leuk doel om dan vandaag maar eens te bezoeken. Na het bezoek willen we dan verder trekken richting National Park Krka.

Als we alles hebben ingepakt, grijs water hebben geleegd, schoonwater gevuld en het toilet schoongemaakt, vertrekken we naar Primošten. Het is een ritje van een paar minuten. We parkeren dichtbij op een betaalde parking en wandelen dan richting het plaatsje.

Het is al weer behoorlijk warm als we samen met Stella en Geeske aankomen bij de poort naar het schiereiland. We kopen nog een hoedje voor Jeannette en wandelen dan wat rond in het stadje. Iets later belanden dan bij de haven op een terras waar we iets drinken. Hiervandaan kijken we zo binnen bij al de grote jachten die hier liggen. Je moet het maar willen zo in de kijken staan.

We verlaten Primošten en rijden richting Camp Marina. Een camping die op zo’n 3 kilometer van de ingang van het National park is gelegen. We krijgen een leuk plekje aangewezen en als we eenmaal staan gaat Robert inchecken. Een vriendelijk dame noteert onze gegevens en alles is geregeld.

Op onze vraag of we te voet naar het park kunnen kijkt ze ons vreemd aan. Wandelen? In deze hitte, nee dat is geen doen. Maar haar zoon regelt excursies naar het park, daar kunnen we morgen wel met mee. Zelfs de hondjes mogen mee in de bus. We geven aan dat we er even over nadenken en gaan terug naar de camper.

Onderweg raken we aan de praat met nederlanders die hier al jaren komen. Zij overtuigen ons dat meegaan met de excursie de beste manier is om het park te zien. Wij boeken dus de tour voor morgen en gaan dan lekker voor de mobilhome zitten om wat te drinken.

Niet veel later komt er dan nog een camper aangereden, ook een Belg. Ze installeren zich schijn voor ons en als we eenmaal aan de praat raken blijkt dat ze uit Mol komen. Dus vlak van bij ons. Onder het genot van een Duvel kletsen we gezellig over onze reizen en waar we al geweest zijn. Ook hun besluiten om morgen mee te gaan met de excursie.

Met z’n vieren gaan we die avond wat eten bij het restaurant. Prima eten en een lekker wijntje, en wat bier later gaan we terug naar mobilhomes. Daar drinken we nog wat en gaan dan slapen. Morgen naar Krka National Park.