2022 | Dag 19. National Park Krka

Dinsdag 07 juni 2022.

Vanochtend moeten we erop tijd uit. We gaan op excursie naar het National Park Krka. Na het ontbijt vertrekken we richting de bus bij het restaurant op de camping. We zien al snel dat we vandaag niet de enige zijn die mee gaan. Nog zo’n acht anderen hebben ook de keuze gemaakt om vandaag het park te gaan bezoeken.

Naast onze Stella en Geeske gaan er nog 3 andere honden mee. Volgens de chauffeur zijn het van die kleine, die zijn altijd veel lastiger geeft hij aan. Als iedereen is ingestapt vertrekken we richting het park. Het is nog maar net 09:00 geweest als we aankomen bij de Skradinski Buk watervallen.

Hier hebben we al in de gaten dat het goed is dat we met de excursie zijn meegegaan en niet te voet. Dit hadden we met de hondjes niet moeten wandelen. Op de parking krijgen we te horen dat we twee uur hebben om de uitgezette route rond de waterval te stappen.

Eenmaal op pad blijkt het een mooi pad op houten vlonders te zijn waar we vele mooie kleine watervallen en super blauwe meertjes zien. Helemaal onder komen we bij de grote waterval. een prachtig gezicht en gelukkig voor ons is het nog niet al te druk. Zoals bijna bij elke waterval zijn we weer on de indruk. Maken wat foto’s en nemen dan weer de weg omhoog.

Terug bij de bus rijden we verder. We stoppen bij een aantal mooie uitzichtpunten, ondertussen wordt het buiten warmer en warmer. Ook stoppen we bij Franjevački samostan een klooster op een eiland in het meer. Een genot om te zien allemaal.

Rond de middag komen we aan bij de Roški Slap watervallen. Waar iedereen gelijk naar het restaurant loopt om te drinken en te eten, gaan wij samen met de de hondjes en een gids in opleiding te voet rond de trapjes watervallen. De hondjes mogen daar even lekker zwemmen en wij genieten van de natuur. Als we rond zijn nemen we ook plaats in het restaurant aan tafel bij onze buren uit Mol. We drinken en eten wat voordat we om 14:00 uur weer terug moeten zijn bij de bus, op naar de volgende stop.

In de middag bezoeken we als eerste het Krka klooster, helaas mogen hondjes hier niet naar binnen waardoor we buiten een plekje in de schaduw opzoeken. Gelukkig duurt het bezoek niet al te lang en als we plaatsnemen in de bus gaan we verder richting de Manojlovački slapovi waterval.

De Manojlovački slapovi waterval is de grootste waterval van het National Park. Helaas komen we er niet dicht bij maar vanaf ons uitzichtpunt zien we wel mensen zwemmen beneden. Met die mooie uitzicht zit voor ons de excursie erop. Hij was zeker de moeite waard en we hebben het park goed kunnen ontdekken.

Eenmaal terug op Camp Marina nemen we een duik in het zwembad en rusten wat uit in de schaduw. Nog wat eten in het restaurant en het is genoeg geweest. Morgen weer verder.