2022 | Dag 20. Rab

Woensdag 08 juni 2022.

Vanochtend rustig opgeruimd, nog even snel een douche gepakt en dan nemen we afscheid van onze Belgische buren waar we de laatste twee dagen hebben opgetrokken. Dan nog even grijs water lozen en vertrokken zijn we. De route is mooi en afwisselend.

Na een uurtje rijden waar we weer moeten oppassen voor een overstekende schildpad stoppen we bij een grote supermarkt waar we boodschappen doen. Het is vandaag wat minder warm en er hangen regenwolken in de lucht. Als we dan ook de supermarkt uitkomen regent het behoorlijk hard. Snel de boodschappen inladen dus en verder rijden. Voordeel van de harde regen is wel dat de voorruit goed schoon wordt.

De route gaat een heel stuk langs de kust, en langs het eiland Pag. Pag is een eiland met bijna alleen maar rotsen, er is bijna geen begroeiing te zien. Onze Belgische buren gaan hier waarschijnlijk naar toe. Ons doel het eiland Rab ligt echter iets noordelijker dus trekken we verder langs de kust naar Stinica om daar de ferry te nemen.

Op Rab hebben we gekozen voor camping Lando Resort, Het is gelegen aan de noordkant dus we moeten nog het hele eiland over. Als we in de buurt komen worden de wegen smaller. Van boven zien we de baai al liggen en dat ziet er wel mooi uit. Helaas, als we aankomen staan er al twee Duitse mobilhomes te wachten. De camping blijkt vol dus op zoek naar iets anders. De Duitsers bellen overal heen en het lijkt erop dat bijna alles vol zit. Er zijn volgens campercontact ook maar 4 campings op het eiland.

Wij besluiten om richting Lopar te rijden, Daar vertrekt ook de ferry richting Krk mochten we niks vinden. Omdat we een was moeten draaien proberen we ons geluk bij camping San Marino. Daar is nog plek dus zoeken we een plek. Helaas is het een mega camping en is het ook nog eens superdruk. Het zuiden van Duitsland schijnt vakantie te hebben vandaar.

Als de was is gedaan wandelen we wat over de camping. Al snel hebben we in de gaten dat dit echt ons ding niet is. Veel te groot en te druk. We besluiten dan om morgen maar snel weer te vertrekken. Rap weg van Rab.