2022 | Dag 22. Via Tolmin naar Italie

Vrijdag 10 juni 2022.

Vanochtend lekker ontbeten bij camperplaats Na Meji. Een simpel ontbijt maar prima voor zijn prijs. als we klaar zijn rekenen we gelijk af en gaan even later op pad. Ons doel vandaag de Tolmin kloof. Het is een route van zo’n twee uur over de binnen wegen van Slovenië, een land dat ons nu al beter bevalt dan het drukke noorden van Kroatië.

Omdat we Geeske, die pas 9 maanden is, niet te ver willen laten lopen zetten we de mobilhome op de betaalde parking P1. Op de smalle weg er naar toe is het af en toe manoeuvreren met tegenliggers maa we geraken er zonder verdere problemen. Als we de inkom voor de kloof hebben betaald lopen we via het wandelpad door de kloof. Een wandeling van zo’n 2,5 kilometer. Trapje op trapje af.

Het is genieten van de snelstromende rivier en de watervallen die door de prachtige kloof lopen. We zijn zo’n uur onderweg en gaan dan terug naar de mobilhome. Bij de parking nemen we plaats bij het restaurant wat nu een stuk rustiger is als toen we aankwamen vanochtend.

Bij het restaurant bestellen we iets te eten en te drinken. Hier zien we echter ook dat P1 dus eigenlijk verboden is voor campers. Gelukkig zien we geen bekeuring of wat dan ook, nu maar hopen dat die ook niet later nog komt.

Tijd om verder te trekken. Net over de grens in Italië hebben we een gratis CP op het oog bij een wijnboer. Daar willen we naar toe. Eerst nog even de tank volgooien in Slovenië en dan de grens over richting Udine. Na iets meer dan een uur rijden komen we aan bij Agriturismo Colle Villano.

Helaas spreekt padre Bruno geen woord engels dus met handen en voeten komen we er achter waar we mogen parkeren. Het duurt ook 5 a 6 wijntjes voordat hij door heeft welke wijn we nu willen hebben maar oké, de locatie is perfect.

We genieten heerlijk voor de camper van het zicht over de wijnvelden. Tegen de avond eten we iets in het restaurant en kopen nog wat flessen wijn om mee te nemen.