2022 | Dag 21. Pivka

Donderdag 09 juni 2022.

Vannacht heeft het behoorlijk geregend. Zoals gisteren al besloten is de camping niet echt ons ding dus gaan we snel weer verder. De bedoeling was om met dezelfde ferry terug te gaan naar het vaste land en door te rijden naar Slovenië hopende dat het daar rustiger zal zijn. Echter als we om kwart over negen weg rijden bedenken we ons en pakker de ferry naar Krk. Die gaat iets eerder en is ook nog eens vlakbij.

Als we aanmeren op Krk regent het alweer. Ook hier zien we dat het superdruk is en we besluiten dan toch maar richting Slovenië te rijden. We rijden het eiland over en gaan via de brug langs Rijeka richting de grens. Eenmaal de grens over zien we toch wel een ander landschap. Nog steeds heuvel/bergachtig maar veel groener.

De eerste kilometers worden we overstelpt met restaurantjes, kraampjes enz.. waar je nog met de Kroatische kuna kan betalen of omwisselen. Omdat we nog kuna’s hebben stoppen we bij een kraampje om nog wat te kopen en ze op te maken. Daarna rijden we verder richting Pivka. Via campercontact hebben we daar een leuke CP gevonden voor vannacht.

Na Meji zoals de camperplek heet blijkt een goede keuze te zijn. Lekker rustig, een super vriendelijke eigenaar en een leuke plek met uitzicht. Van de eigenaar krijgen we een rondleiding naar het sanitair. De eetzaal, je kunt er ook ontbijten namelijk en alle andere voorzieningen. Drinken kunnen we pakken uit de koelkast en opschrijven. Tegen de avond kun je gratis snaps proeven en dan eventueel kopen. Dus alles prima in orde.

Omdat het al wat later op de middag is blijven we lekker bij de mobilhome, spelen we wat met de hondjes en kletsen wat met andere camperaars die er zijn. Na het eten gaan we dan toch maar even de snaps proeven. We proeven vele smaken en vinden de beuken snaps het lekkerst. Natuurlijk kopen we een fles en gaan dan terug. De dag zit er al weer op.