2022 | Dag 23. Uitzicht in Dovena

Zaterdag 11 juni 2022.

Er is al vroeg bedrijvigheid op de wijn boerderij. We zijn er dus al vroeg uit en besluiten maar te vertrekken. Omdat we toch wel wat kilometers moeten maken tot ons doel vandaag is dat geen slecht idee. Eenmaal onderweg zoeken we eerst een loosplek.

Eenmaal weer verlost van het grijs water en de wc geleegd trekken we verder door de bergen, nu op zoek naar een plek om te lunchen. De eerste plek die we vinden via P4N is ineens betaald, dus rijden we verder. De tweede plek vinden we niks, maar de derde plek is een voltreffer. Aan de rivier Piava in de buurt van Vas vinden we nog een leuke gratis plek.

We parkeren de mobilhome langs de rivier in een dal tussen de bergen. Terwijl Jeannette voor de lunch zorgt gaat Robert even met de hondjes naar het water. We genieten in het zonnetje van het uitzicht en de lunch. Als die weer binnen is vertrekken we verder, nu echt de bergen in. De wegen slingeren de uitzichten worden mooier en mooier.

Zoals gewoonlijk rijden we af en toe verkeerd omdat het in de navigatie van Google niet helemaal duidelijk is welke weg we nu moeten nemen. Het mag de pret niet drukken want het is genieten. Het laatste stuk wort het pas echt klimmen, we gaan een echte pas op. We komen hoger en hoger. Op zo’n 2,5 kilometer van onze bestemming stuurt Google ons dan een smalle stijle weg omhoog.

Het is zo’n smal straatje dat we er eerst voorbij rijden. Alhoewel de navigatie al een alternatief heeft gevonden draaien we toch om richting de originele weg. Het blijkt echter zo smal dat we al gauw zeggen: “hopen dat we geen tegenligger tegenkomen” . We hebben het nog niet gezegd of ja hoor een auto. Ondanks verschillende pogingen om elkaar te passeren moeten we toch achteruit.

Als we dan weer verder kunnen wordt de weg alleen steiler. Sommige stukken moeten we nemen met een aanloop. Gelukkig komen we zonder kleerscheuren boven. De beloning is in ieder geval prima. Wat een mooie camperplek. We staan boven op een berg met een schitterend uitzicht over het dal. Dit had slechter gekund.

De rest van de dag genieten we rond de camper. Wandelen wat met de hondjes en bewonderen de mooie zonsondergang.