2022 | Dag 28. Via het Zwarte woud naar Frankrijk

Donderdag 16 juni 2022.

Als we wakker worden gaat Robert gelijk met de hondjes zwemmen. Jeannette doet de dagelijkse ochtend schoonmaak en dan kunnen we genieten van een bak koffie. We besluiten om toch al maar vast een stukje te rijden richting Duitsland omdat de data van het internet kaartje bijna op is en we een plek willen zoeken in het Zwarte Woud. Als we in Duitsland zijn aangekomen stoppen we op een gratis plek bij een trein museum in Blumberg. We eten wat en lopen wat langs het station. Niet veel later rijden we verder richt het Zwarte Woud.

De route naar het de B500 of te wel de Schwarzwaldhochstraße gaat niet zonder slag of stoot. Verschillende omleidingen moeten we volgen maar dan belanden we toch in Freudenstadt. Niet veel later draaien we Schwarzwaldhochstraße op. De omgeving is schitterend maar we hebben ondertussen al uitgevonden dat vandaag de 16e juni in dit deel van Duitsland een vrije dag is. Overal is het super druk en op de leuke plekken is geen parking meer te vinden.

Omdat we totaal geen zin hebben in die drukte stelt Robert voor om af te slaan richting Frankrijk. We zitten ter hoogte van de Elzas en aangezien Jeannette daar al eerder is geweest en er positief over was lijkt ons dat wel wat.

Jeannette is met de dames in 2019 met de camper die kant op geweest en hadden toen de pech dat ze bij een wijnboer stonden op 1 mei. Dan is in Frankrijk alles gesloten. Dus gaan we het dan nog maar eens proberen. Het is rond twee uur als we de parking bij Domaine Xavier Muller oprijden. Er staat nog een mobilhome en verschillende auto’s, het is open ?

Zoals gewoonlijk gaan we na de degustatie niet met lege handen terug. Daarna wandelen we nog even het dorp in maar alles is om deze tijd nog gesloten. Als we dan eindelijk in de schaduw bij de mobilhome aan een pastis zitten, begint Jeannette erover om misschien toch nog maar verder te rijden.

Dus we zijn weer vertrokken bij de wijnboer. Onderweg naar Pont à Mousson. Een ritje van een kleine twee uur. Maar in ieder geval richting België. Dat houd dus in morgen minder ver? Als we aankomen bij de CP in Pont à Mousson blijkt dat deze Complet is. Het staat er ook hutje mutje dus niks voor ons. Alhoewel Jeannette een flash back krijgt en denkt dat ze er al eens is geweest.

Naast ons staat bij de ingang staat ook een Duits busje met twee dames. Ze kijken beteuterd en vragen aan ons, wat nu? Ja gewoon iets ander zoeken toch?? Hebben jullie al iets vraagt ze nog schuchter. Nee, maar we hebben ons huis bij ?? Een snelle blik op Campercontact brengt ons naar de volgende CP, Aire de Camping Car. Een plek in Thiacourt-Regniéville. Hup navigatie instellen en gaan. Zoals gewoonlijk doet alleen Google weer wat moeilijk maar uiteindelijk vinden we toch de plek binnen een half uurtje.

Mooi onder de bomen staan we nu dicht bij een sportcentrum met wat tennis pleinen. Je hoort ons niet klagen. Allen onze buurman doet wat raar. Als wij geïnstalleerd zijn doet hij ondanks de 30 graden alle deuren, gordijnen en ramen toe. Even later zien we een meisje aan komen en die word binnen gelaten in de mobilhome. Deuren toe verduister gordijnen naar beneden en even later zien we de camper schudden??? en even later nog eens en dan nog eens. Ik weet het niet hoor ??