2022 | Dag 27. Rheinfall

Woensdag 15 juni 2022.

Heerlijk geslapen vannacht. Lekker stil geweest maar tegen de ochtend horen we toch weer de koeien bellen. Heerlijk vinden wij. Na het ontbijt en als men klaar is bij de dorps centrale, waar men nieuw hout heeft gebracht, kunnen we gaan service’n. Dan is het om te vertrekken. We moeten dezelfde weg terug als we gisteren omhoog zijn gekomen.

Nu wetende dat men zaterdag deze klim moet doen kijk je er toch anders naar. Eenmaal beneden zitten we ook gelijk aan de grens met Zwitserland. Snel even bij het tankstation een vignet kopen en we kunnen verder. We volgen de weg langs de Bodensee en de Untersee op zoek naar een supermarkt omdat we toch wel weer wat zaken nodig hebben.

Toch blijkt het moeilijk om een supermarkt te vinden, een toch van een redelijk formaat en waar we kunnen parkeren met ons huis van 7 meter. Uiteindelijk vinden we een TopCC een soort van Sligro waar we gelukkig een dag pas krijgen. Het worden gelijk de duurste boodschappen van de vakantie, en niet alleen omdat Zwitserland zo duur is maar je hebt hier ook…… Lindt chocolade, en ja ook in mega verpakking ?

Dan door naar ons doel van vandaag, Rheinfall. Na wat we gelezen hebben de breedste waterval van Europa. Het leek ons sterk want we hadden er nog nooit van gehoord. Op nog geen 600 meter van de waterval kunnen we parkeren op een parking waar ook mobilhomes mogen staan. Als we dan naar beneden wandelen zien we al een stukje van de stroomversnellingen voor de echte waterval. En dat is al indrukwekkend.

De inkom is 5 CHF maar dat is achteraf meer dan de moeite waard. En prima pad voert je langs verschillende uitzichtpunten op de waterval. En eerlijk is eerlijk het is indrukwekkend. We kunnen ons niet herinneren dat we in deze vakantie maar ook niet in Zweden of Noorwegen zo’n brede waterval hebben gezien.

Na het bezoek aan Rheinfall drinken we nog iets en bekijken we wat we gaan doen. Bij onze parking staat dat deze om 20:00 dicht gaat en we weten dus niet of we daar kunnen overnachten. Daarbij is de plek oké maar ook niet meer dan dat. We vinden een camperplek zo’n 25 km verder in de buurt van Winterthur.

Eerst gaat Jeannette nog even succesvol op jacht naar een badge voor op haar rugzak en dan wandelen we terug naar de CP. Binnen het half uur parkeren we als eerste mobilhome op Parkplatz Rossberg die dan nog druk bezet is met auto’s. De meeste van hen allemaal met een hond om te gaan zwemmen in het naast gelegen riviertje Töss.

We parkeren en gaan gelijk even lekker zwemmen met Stella en Geeske. Een heerlijke plek, een snelstromend riviertje waar de hondjes zich prima vermaken. Terug bij de camper wordt het al tijd om te gaan koken. Als er echter al meer campers aankomen moeten we toch nog even snel verplaatsen om heerlijk aan een grasveld te staan. Als we dan onze vaste plek hebben gevonden genieten we van het eten, laten de hondjes nog eens zwemmen en dan is de dag al weer bijna voorbij.