2022 | Dag 29. Bouillon

Vrijdag 17 juni 2022.

We worden pas om half negen wakker deze morgen. Omdat we onder de bomen staan en het dus ook nog vrij donker is denken we. De camper naast ons is ook nog vrij rustig maar dat kan ook niet anders. Na het gewone ochtend ritueel vertrekken we via Verdun richting België. Robert wil graag langs Verdun omdat daar in de eerste Wereldoorlog de slag van Verdun heeft plaats gevonden. We rijden langs een aantal herdenkings punten en we besluiten om hier later als het wat minder warm is nog eens terug te komen.

Dan rijden we door richting België. Kilometers door de landbouw velden. Verre uitgestrekte uitzichten. Het is een genot om te rijden. Net na de middag passeren we de grens met België. Nog wat gewoonlijke strubbelingen met Google en we komen aan op de camperplaats bij Bouillon.

Het is er al redelijk druk maar er is nog plek. We parkeren en gaan dan met Stella en Geeske op pad richting het centrum. Uiteraard laten we onze dames eerst even afkoelen in de Semois die hier langs de CP stroomt. Eenmaal in Bouillon centrum valt het ons toch wat tegen. We hadden meer terrasjes en vertier verwacht. Maar neemt niet weg dat we toch onze plekjes wel vinden voor een drankje en een hapje.

Als we terug lopen richting onze mobilhome ziet Robert nog een leuk zaakje waar hij wat biertjes meeneemt. Terug bij de camper buurten we nog gezellig wat met de buren. Morgen terug naar huis.