2022 | Yerseke

Eindelijk gaan we weer een weekend op pad met de Mobilhome. Het heeft even mogen duren maar nu is het dan toch weer zover. Maar waar gaan we heen? Nationalpark de Eifel in Duitsland lijkt ons wel wat, maar ook Zeeland is altijd een optie.

Donderdag 3 maart 2022

Het is toch richting Zeeland geworden. We willen wel eens gaan kijken in Yerseke. Bij Sergio over de grens, een tv programma van de kok Sergio Herman zagen we de Oesterij en die willen we wel eens bezoeken. Het is rond de middag als de laatste zaken zijn ingeladen en we vertrekken. De bedoeling is tot Rucphen te geraken en daar op de CP De Rucphense Weide te overnachten.

Vroeg in de middag rijden we de camperplaats op. Zo te zien is het niet druk en hebben we plaats voor het uitzoeken. We parkeren mooi op een plek met stroom en zetten snel de tafel en stoelen buiten in het zonnetje. Na een uurtje wandelen we richting centrum met de hondjes om nog wat boodschappen te doen.

Als we weer terug zijn is het zonnetje nog heerlijk en drinken we nog iets buiten. Toch wordt het dan snel al wat frisser en na wat buurten met medecamperaars duiken we toch naar binnen. Robert gaat aan de slag met de nieuwe Apple TV terwijl Jeannette aan het eten begint.

‘s Avonds na het eten en de afwas worden de hondjes nog eens uit gelaten en kijkt Robert naar Az-Ajax (0-2) de halve finale van de beker. Niet veel later gaan we naar bed.

Vrijdag 4 maart 2022

Om 07:00 gaat de wekker, Robert moet vandaag nog werken dus die duikt nadat hij de hondjes heeft uitgelaten achter zijn laptop. Rond half 9 komt ook Jeannette eruit en starten we het ochtend ritueel. Het is rond half 11 als we vertrekken bij de Rucphense Weide. Na het servicen gaan we eerst op pad naar de Hymer dealer Mobiledrôme & Partners in Roosendaal.

Omdat onze koelkast het niet doet hopen we dat men bij de dealer even kan kijken. ALs we bij de receptie ons melden worden we doorverwezen naar de werkplaats aan de overkant, daar kijken ze wel even. Helaas dacht de chef werkplaats daar anders over en met een simpele “we hebben geen tijd” gaan we weer verder, op richting Yerseke.

Het is ongeveer half twaalf als we ons installeren op Camperplaats Zaetepolder. We zijn de enige mobilhome dus zetten we hem mooi achterin met de deur naar het zonnetje. Terwijl Robert zijn laatste werkzaamheden afmaakt zit Jeannette lekker in het zonnetje met de hondjes.

Als het half twee is zit het werk erop. Tijd om naar richting het dorp te gaan, We zijn nog maar net de hoek om of de eerste oesterbanken zien we al liggen. Niet veel verder zien we al de Oesterij liggen wat eigenlijk ons doel was. Toen wisten we nog niet dat hier dus allemaal proeverijen cq restaurantjes waren.

Helaas voor ons stond er bij de Oesterij een rij met wachtenden om binnen te mogen. Maar zoals al gezegd keuze genoeg en stappen we binnen bij Oesters & Bubbels. We bestellen een proeverij van schaal & schelpdieren met een lekker biertje. Als het zonnetje langzaam van het terras verdwijnt en de proeverij op is lopen we via het centrum terug naar de CP.

Eenmaal bij de camper aangekomen zien we dat die nog in het zonnetje staat. We zetten de stoelen buiten en genieten met de hondjes van de laatste zonnestralen van vandaag. Gelukkig voor ons doet de koelkast het nu ineens weer op gas. Maar toch nog maar een afspraak gemaakt bij de dealer.

Ook bellen we nog even met de Spekdonken. Johan en Gwennie staan daar en die willen we verassen morgen. Gelukkig kunnen we nog terecht dus onze locatie voor morgen staat al vast. De avond word doorgebracht met wat hapjes een drankje en een spelletje 10Phase. Ondertussen zijn er nog een 5 tal medecamperaars aangekomen.

Yerseke is goed bevallen en we komen hier zeker terug.

Zaterdag 5 maart 2022

Vandaag geen wekker, maar toch zijn we al vroeg wakker. Op zich geen straf, ook al is het buiten koud het zonnetje straalt al vroeg. We kunnen rustig aan doen want we kunnen pas na de middag op de Spekdonken terecht.

Tegen half elf zijn we helemaal gereed om te vertrekken.We besluiten om lekker binnendoor te rijden en alle snelwegen te vermijden. Heerlijk relaxed komen we steeds dichter bij Vessem. In Bladel stoppen we nog voor wat boodschappen en het is rond 13:00 uur als de de camperlocatie De Spekdonken oprijden.

Aan het eind van het veld zien we de camper van Johan & Gwennie. Gelukkig is er voor ons precies tegenover nog een plekje vrij. Het is wel grappig om de reactie van onze vrienden te zien, dit hadden ze niet verwacht. Als we zijn geïnstalleerd gaan we ons aanmelden. Sinds ons vorig bezoek aan hier is er nu een. Boerderijterras bij gekomen waar we moeten zijn.

Eenmaal aangemeld lopen we terug naar de camper om de wandelschoenen aan te trekken. Helaas voor ons mag ons Gees (Labradorpup van 6 maanden) nog niet al te ver wandelen dus draaien wij wat eerder terug om dan maar plaats te nemen op het boerderijterras. We genieten in het zonnetje van een gratis bakje koffie, en als de anderen terug zijn van een lekker streek biertje.

Het is rond half 5 als we terug gaan om de finish van Strade Bianche te zien. Niet veel later komt ook Jens de zoon van Johan & Gwennie op visite. Het van te voren bestelde eten, stoofvlees en friet, worden gehaald en we buurten nog wat gezellig in de mobilhome.

Zondag 6 maart 2022

Voor ons is het vandaag een spannende dag. Vandaag hebben we een gender reveal party van onze zoon en zijn vriendin. Na het ontbijt is het dus opruimen, nog even servicen en dan, uiteraard na nog even gedag gezegd te hebben, rijden we alweer richting huis.

Rond half 11 rijden we na een eerste geslaagde 2022 trip thuis weer de oprit op. En oh ja wij worden opa en oma van een kleinzoon.