2023 | Voor het werk naar Leiden

Zondag 18 juni 2023.

Robert mag weer voor twee dagen naar de Universiteit Leiden voor het werk. Een mooie gelegenheid om maar weer eens met de mobilhome te gaan. Net als eind april begin mei is nu ook Camping Maaldrift weer het doel.

Omdat het niet mogelijk is om maandagochtend al zo vroeg in te checken vertrekt hij al op zondagmiddag. Zo rond 16:00 uur rijd hij thuisde poort uit. Nog even gedag zeggen aan Jeannette die bij familie De Kort zit en dan op naar Wassenaar. Het is iets voor zessen als hij op de bestemming aankomt.

Even inchecken en omdat we hier al eerder zijn geweest mag hij gewoon doorrijden naar de plek. Plaats 88 deze keer. Snel de mobilhome parkeren, zelf kijken of hij recht staat, stroom aankoppelen, luifel uit, stoelen en tafel buiten en klaar is kees. Toch wel even wennen zo zonder het vrouwtje.

Onder het genot van een biertje, de BBQ aangezet en heerlijk eten, het is hier zowaar nog zonnig in tegenstelling tot thuis waar het de hele dag bewolkt was. Na het eten en de afwas is het tijd voor de formule 1. Thuis zit Jeannette ook al klaar en voor de zoveelste keer zien we Max Vestappen weer makkelijk winnen vandaag. Niet veel later is het tijd om te gaan slapen.

Maandag 19 juni 2023.

Als om 06:00 de wekker gaat is het wel vreemd. Geen hondjes om uit te laten dus tijd genoeg. Dan maar een koffie zetten wat brood smeren de fiets droog maken. Ja het heeft zowaar geregend vannacht. Na al die hitte en droogte is het wel even wennen. Rond half zeven is het dan tijd om naar de Universiteit te gaan.

Halverwege de middag rond drie uur als het werk erop zit gaat hij snel terug naar de camping. Eenmaal bij de camping rijd een nieuwe bezoeker met zijn mobilhome voor Robert richting zijn plaats. Hij heeft echter wat moeite met de smalle brug en schuurt met zijn achterkant tegen de reling.

Als hij eenmaal geinstalleerd is blijkt het ook nog eens een beroepschauffeur te zijn die al 34 jaar op de vrachtwagen zit. Na een gezellige babbel is het tijd om weer op de fiets te stappen. Er is afgesproken met Marco in het centrum van Leiden om iets te gaan drinken.

Op de fiets is het een goeie 4 kilometer en na een verkennend rondje door het centrum wordt de fiets geparkeerd bij het station. Vandaar is het een klein stukje wandelen naar Lemmy’s biercafe waar er is afgesproken. Er worden een paar biertjes gedronken gezellig bij gekletst en dan is het tijd om wat te gaan eten.

Bij het dichtbij gelegen El Gaucho vinden we nog een plaats. We bestellen een heerlijk stuk vlees en als dat allemaal weer binnen is wordt het tijd om weer afscheid te nemen. Marco moet nog met de trein en Robert weer vroeg op. Het is tegen 10 uur als Robert weer bij de mobilhome aankomt.

Dinsdag 20 juni 2023.

Zoals al gezegd gaat de wekker weer om zes uur. Alleen is Robert al even wakker. Het is weer warm geweest vannacht en het was dus plakkerig in de camper. Dan begint het ook nog eens te regenen en dat kunnen we niet gebruiken als we op de fiets moeten.Gelukkig is het alweer bijna droog als hij om half zeven moet vertrekken.

Omdat men die middag code geel/oranje voorspelt met veel regen en onweer vertrekt Robert al lekker vroeg terug naar de mobilhome. Snel afrekenen bij de receptie, de laatste spullen inladen en dan op weg naar huis. Helaas is het al vrijd druk op de weg en is het toch al bijna 16:00 uur als hij weer thuis aankomt.