2023 | Werken in de Bollenstreek

Het was de bedoeling dat we niet meer weg zouden gaan voor onze voorjaarsvakantie in mei. Echter moet Robert begin mei twee dagen naar leiden. Omdat de hotels, waar hij dan meestal overnacht, op dit moment zeer prijzig zijn heeft ons doen besluiten om dan maar met de mobilhome te gaan. De reden van de hoge prijzen heeft alles te maken met de tulpenbloei waavoor de streek zo bekend staat. Wij zijn daar echter ook nog nooit eerder geweest dus lijkt het ons wel een prima idee om het dan toch maar eens te gaan doen.

Vrijdag 28 april.

Zoals bijna altijd staat de mobilhome al klaar en kunnen we het toch niet laten om dan maar alvast een dag eerder te vertrekken. Het is dan ook rond 16:00 uur als we thuis de poort uit rijden. Onderweg is het niet druk en we kunnen vrij vlot tot in Nistelrode komen.

Omdat we toch weer eerder vertrokken zijn als verwacht moeten we eerst nog langs de supermarkt. We stoppen bij de Jumbo waar Jeannette snel even boodschappen doet. Dan nog even tanken bij het lokale tankstation en we zijn klaar voor camperplaats De Landing.

Gelukkig had Robert ‘s middag al even gebeld of er plaats was. Toen was er nog plek genoeg, 13 plekken waren nog vrij. Hoewel men nooit een reservering aannam werd er voor ons een uitzondering gemaakt. Als we dan ook de cp oprijden zien we nog een plek vrij waar de pion staat zoals ons was aangegeven. Wat een service.

Echter ook de campers, in totaal nog 5 stuks die na ons komen krijgen op een bijgelegen grasveld nog een plek. Toch wel netjes hoor hier. Als we op onze plek staan wandelen we gelijk even rond met de hondjes. Aan het eind van de CP loop je zo het veld van de zweefvlieg club op. Helaas is het weer vandaag te slecht want we zien niemand in de lucht.

Tijd om te gaan eten. Jeannette maakt iets klaar terwijl Robert de betaling voor de overnachting regelt. Na de afwas gaat Jeannette nog even aan de slag met de voorbereidingen voor onze voorjaar series naar de Golf van Biskaje en buurt Robert buiten nog wat met medecamperaars.

Jammer genoeg begint het steeds harder te regenen en zit ook Robert weer snel in de mobilhome. Daar kijken we nog naar de ontmaskering van de laatste Masked Singers, voordat we heerlijk ons bed in duiken.

Zaterdag 29 april.

Het is zoals meestal rond acht uur als we wakker worden. Als Robert er uitgaat om met de hondjes naar buiten te gaan komt ook Jeannette eruit. Tegen de tijd dat Robert terug is drinken we een bakkie koffie met een Brabants worstenbroodje. Een heerlijk begin van de dag.

Vandaag hebben we afgesproken met Romy bij de Wit in Schijndel. Haar droom is nog steeds een dak tent op haar auto en om daar mee rond te trekken. Om te kijken of het op vakantie gaan met de tent en auto echt iets voor hun is gaan wil ze nu al dakdragers voor de auto zodat ze over drie weken kunnen gaan testen in Spanje met een gewone tent.

Omdat we nog tijd hebben wandelen we eerst nog even met de hondjes een rondje langs het zweefvliegveld op zoek naar wat geocaches. Op het veld is men al druk bezig om de lier auto waarmee de zweefvliegtuigen omhoog getrokken worden te installeren.

Na de vondst van twee caches gaan we terug naar de camperplaats. We pakken in legen de wc en toilet vullen het water en dan zijn we weg. Op naar de Wit. Het is normaal maar een halfuurtje maar omdat google maps ons eerst naar een andere de Wit in Schijndel stuurt zijn we iets later, maar nog net voordat Romy er is.

Het is uiteraard weer super druk maar dat mag de pret niet drukken. We zoeken naar de verschillende dingen die ze nodig hebben voor het kamperen en ook de dakdragers worden besteld. Ruim een uur later is het tijd om weer verder te gaan. Ons Romy terug naar huis wij naar Elst bij Arnhem.

Omdat we morgen nog een verjaardag hebben we een cp op het oog bij een golfbaan. Landgoed Welderen, daar sta je normaal mooi onder de bomen in een wei en in deze tijd van het jaar dus onder de bloesem. Helaas voor ons is de wei te nat en mogen we daar niet op. Als alternatief mogen we op de parking.

Nu is de parking normaal niet echt ons ding, maar we proberen er het beste van te maken. We parkeren aan de rand met uitzicht op de golfbaan, achteraf gezien niet slecht gekozen. Nadat we de boel wat hebben verkend nemen we plaats op het terras van het paviljoen. Het zonnetje komt af en toe door en dan is dat best lekker.

Als we een paar drankjes op hebben is het tijd om terug te gaan naar de mobilhome. Jeannette maakt wat hapjes klaar en we spelen een spelletje. De parking loopt langzaam leeg en we staan uit eindelijk nog met drie campers. ‘s Avonds kijken we nog wat YouTube filmpjes voordat we gaan slapen.

Zondag 30 april.

Vannacht hebben we nog wel het feest wat gegeven werd in het paviljoen gehoord maar het viel al met al nog mee. We zijn wel op tijd wakker maar met dat heerlijke zonnetje wat er schijnt is dat geen probleem. Even de hondjes uitlaten en dan heerlijk aan een bak koffie en kijken hoe de parking weer volloopt.

Niet veel later gaan we even op pad met Stella en Geeske, we lopen een rondje over de golfbaan zodat ze ook even heerlijk een ei kwijt kunnen. Terug bij de mobilhome besluiten we om toch met de camper richting Arnhem te gaan in plaats van te wandelen.

Het is iets ongeveer half elf als we parkeren niet ver van Roberts neefje waar we de naar de verjaardag gaan. Na een rondje wandelen in de omgeving waar ook Robert heeft gewoond gaan we naar de verjaardag, Het is weer gezellig en zoals altijd gaan we weer weg met allemaal verschillende biertjes die Robert altijd mee krijgt.

Op naar Wassenaar, daar hebben we gereserveerd op camping Maaldrift. Dat is maar op zo’n 3 a 4 kilometer van Robert zijn werk dus een mooie plek om te gaan staan. Als we aankomen worden we netjes naar onze plek begeleid. Het is een apart veld waar alleen mobilhomes staan.

We zetten ons Hymertje op zijn plek en voor het eerst dit jaar draaien we de luifel uit. Heerlijk in het zonnetje genieten we van het lekker buiten zijn. We buurten wat met de buren en drinken een wijntje en biertje. Rond 18:00 uur wanneer de bekerfinale tussen Ajax en PSV is begonnen is het tijd om te eten. Stoofvlees saus die we nog hebben, met friet die wordt gehaald door Robert in de kantine.

Nadat Ajax heeft verloren na penalties kijken we nog naar de mol. Dan is het al weer tijd om naar bed te gaan, althans voor Robert. Die moet er weer om 06:00 uit om te gaan werken.

Maandag 1 mei.

Het is iets voor zes uur als Robert eruit moet. Tanden poetsen, wassen hondjes uitlaten en nog een bak koffie voordat hij op de fiets stapt naar Leiden om te gaan werken. Jeannette blijft nog heerlijk liggen. Helaas is het weer ook niet meer zo goed als gister. In de ochtend valt er nog behoorlijk wat regen.

In de loop van de middag als Robert weer terug is op de camping is ook het weer opgeknapt. We zitten nog even heerlijk onder de luifel in de zon te wachten op een neef van Jeannette en zijn vrouw. Het is tegen 17:00 als die aankomen. We drinken nog gezellig iets en vertrekken dan richting Noordwijk om wat te gaan eten.

Er is gereserveerd bij strandclub Witsand. Als we arriveren krijgen we een tafeltje op het terras in het zonnetje. Heerlijk om zo weer eens buiten met uitzicht op de zee te kunnen eten. Aan het eind bij het dessert is de zon al niet meer te zien en wordt het frisser. Tijd om af te rekenen en te vertrekken.

We krijgen nog een mooie rondleiding door Noordwijk en worden daarna weer afgezet bij camping Maaldrift. Het was een prima avond en supergezellig. We drinken nog wat in de mobilhome en gaan dan slapen.

Dinsdag 2 mei.

Ook vandaag moet Robert weer gaan werken. Waar gister de de elektrische vouwfiets nog niet werkte gaat het vandaag prima. Jeannette had gister gezien dat er een kabel los was en dat is dus weer gemaakt. Na het werken is het tijd om dan eindelijk de bollenstreek te gaan verkennen.

Gelukkig is Robert als om kwart voor drie terug dus kunnen we snel inpakken en op pad met onze mobilhome, we hebben een route van de Anwb gevonden de bollenroute die we willen gaan volgen. De route start net iets verder dan het werk van Robert in Oegstgeest.

Het begin heeft eigenlijk niks met de bollenvelden te maken. We rijden alleen maar door wat dorpjes. Als we echter in de buurt van Lisse komen bij de Keukenhof dan komen ook de kleurige tulpen velden te voorschijn. Jammer voor ons is dat verschillende bloemen al uitgebloeid zijn maar ook de tulpen velden met al zijn kleuren zijn indrukwekkend om te zien.

Als we langs de Keukenhof rijden zijn we blij dat we daar niet naar binnen hoeven. Wat een volk is daar bij een. Wij blijven netjes de route volgen als is dat wel tegen de richting in. Als we op de terugweg in de buurt van Noordwijk komen herkennen we veel punten waar we gister ook al zijn geweest.

We besluiten terug te rijden naar de camping. Daar aangekomen buurten we onder het genot van een aperitief nog wat met de buurvrouw voordat we buiten gaan koken. Helaas wordt het wel weer frisser dus besluiten we toch maar binnen te eten.

‘s Avonds kijken we nog naar de laatste aflevering van bestemming X alvorens we naar bed gaan. Morgen terug naar Belgie.

Woensdag 3 mei.

Robert hoeft vandaag niet naar kantoor dus kunnen we wat langer blijven liggen, alhoewel niet al te lang, want hij is er al voor acht uur uit. Even met de hondjes naar buiten eten geven, wassen en aankleden en dan de laptop aanslingeren. Er moet tenslotte wel gewerkt worden als is het vanuit de mobilhome.

Niet veel later is ook Jeannette eruit en zorgt voor het ontbijt. Als de call van 10:00 uur dan ook gedaan is kunnen we vertrekken. We hebben al betaald, lozen nog even het grijs water en daar gaan we. Het is een rit van een twee uur naar huis. Het is dan ook net middag als we thuis weer de oprit oprijden. Op naar de volgende reis over twee weken als we richting Spanje gaan.